Для українських військових закупили браковані бронежилети

Для українських військових закупили браковані бронежилети
Очільник ДБР оприлюднив фрагмент відео балістичної експертизи бракованих бронежилетів. Балістична експертиза показала, що прострілюються 70% бронежилетів, які закуповувало управління матеріального забезпечення Міноборони.

Про це голова ДБР Роман Труба написав у Telegram, інформує 122.ua.

«Шість куль дістав солдат та вже зрозумів, що ми – під@раси». Ці слова належать генерал-майору, якому ДБР повідомило про підозру. Він знав, що бронежилети мають необроблені пластини, які не відповідають технічним вимогам. Знав, що у частині бронежилетів є пластини, щодо яких не проводилися балістичні випробування, а на частину партії немає протоколів лабораторних випробувань», – написав Труба.

Голова ДБР зазначив, що знаючи про недоліки товару, начальник управління матеріального забезпечення Міноборони не повернув їх, а дав вказівку підлеглим приймати наступні партії.

Він додав, що розслідування не завершено. Будуть нові підозри.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань повідомило про підозру п’яти топ-чиновникам Міністерства оборони України в закупівлі неякісних бронежилетів «Корсар».

Установлено, що Міноборони закупило 20 тисяч бронежилетів вартістю 176 млн гривень, однак 7 тисяч бронежилетів виявилися бракованими. Загальна вартість збитків становить 61 млн гривень. Труба повідомляв, що в дощових умовах ці бронежилети прострілюються.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Для українських військових закупили браковані бронежилети
14 листопад, 2019, 06:32