Графіки щодо температурних режимів на 2020 рік у Луцьку ще не затвердили

Графіки щодо температурних режимів на 2020 рік у Луцьку ще не затвердили
На ДКП «Луцьктепло» температурні графіки розраховуються щорічно, однак, на 2020 рік їх ще не розробили. Теплопостачання у місті йде за графіком минулого року.

Про це стало відомо 18 листопада під час планового засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Повідомили, що прямої вимоги затверджувати температурні графіки органами місцевого самоврядування – немає. Тож наразі усі теплові мережі міста працюють згідно графіків за 2019 рік. Температурні графіки теплових мереж на 2020 рік обіцяють затвердити до початку цього року.

Про ситуацію розповів директор ДКП «Луцьктепло» Іван Скорупський, який зазначає, що експлуатація теплоустановок здійснюють згідно з інструкціями.

«Ніде немає вимоги затверджувати температуру. Необхідність виникла, коли почали перераховувати тарифи. Якщо є котельня і котел з певною потужністю, то графіки на підприємстві розраховані згідно правил користування і ці графіки можуть бути затверджені головним інженером підприємства», – каже директор ДКП «Луцьктепло».

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Індивідуальні теплові пункти у луцьких будинках встановлюватимуть італійці.

Температурним графіком на 2019 рік встановлено температурний режим мережевої води 95-70ºС, де 95ºС – температура теплоносія після джерела теплопостачання при температурі зовнішнього середовища -20 ºС, а 70 ºС – температура теплоносія після його повернення від споживачів при тій же температурі зовнішнього повітря.

Експлуатація ж теплофікаційних установок ДКП «Луцьктепло» на температурах 120-130ºС не передбачена.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У теплі дні в помешканнях лучан «прикручуватимуть» тепло.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Графіки щодо температурних режимів на 2020 рік у Луцьку ще не затвердили
18 листопад, 2019, 10:35