Ковельські підприємці проти ярмарків з інших міст

Ковельські підприємці проти ярмарків з інших міст
Ковельські підприємці, що торгують на Брестському та Привокзальному ринках, хочуть, щоб місцева влада заборонила проведення у Ковелі ярмарків промислової продукції з інших міст.

Про це повідомила заступник начальника відділу економічного розвитку та торгівлі міськвиконкому Лілія Барна, - пише "Ковельpost".

Вона каже, що на ім'я міського голови підприємці надіслали лист (14 підписів), у якому, зокрема, йдеться про те, що обсяги виторгу на ринках міста знизились і підприємці пов'язують це з регулярним приїздом у Ковель ярмарків з інших міст (Одеси, Харкова). Тому просять владу обмежити таку торгівлю, даючи можливість “нормально” працювати саме ковельським підприємцям, які несуть збитки і потерпають від приїзду іногородніх бізнесменів.



"Крім того, ковельські підприємці сумніваються у якості товарів, які привозять організатори ярмарків сюди на продаж, та у порядності приїжджих як суб'єктів господарювання. Вони переконані, що ті можуть вести нечесну торгівлю і не сплачувати усі необхідні податки", - зауважує Лілія Барна.

За її словами, зміст отриманого листа дещо шокував, вразивши з перших рядків, цитуємо: “Щодо перешкод у здійсненні діяльності підприємцями м. Ковеля, що торгують на ринках”.

"Хто і кому створює перешкоди для ведення бізнесу — не зрозуміло. В Україні діє ряд законодавчих документів, які передбачають здійснення підприємницької діяльності по всій території України. Ковельчани, як і всі інші підприємці, також мають повне право торгувати в інших містах. І ніхто цього заборонити не може. Крім того, є таке поняття як конкуренція (для бізнесу) та право вибору (для покупця). Чому ковельчани мають бути обмежені у праві купувати товари в інших підприємців, окрім ковельських?", - каже заступниця начальника відділу економічного розвитку та торгівлі.

Підприємцям, котрі звернулись до влади з проханням про обмеження виїзної торгівлі іногородніми, надали наступну відповідь:

“Згідно чинного законодавства, фізичні особи-підприємці, що провадять торговельну діяльність шляхом організації ярмарково-виставкових заходів, реалізують права громадянина України на підприємницьку діяльність. На підтвердження підстав для такої діяльності підприємцем оформлюються відповідні документи, в тому числі свідоцтво про державну реєстрацію фізичної особи-підприємця, з місцем здійснення торговельної діяльності по всій Україні.

Зокрема, щороку організовуються та проводяться такі ярмарково-виставкові заходи містами України, в яких беруть участь виробники та офіційні представники виробничих компаній України.

Товари, які представляються на ярмарках – конкурентоспроможні, бо мають вигідний баланс ціни та якості. Виходячи з вищезазначеного, підстав для заборони проведення таких торгових заходів у місті в органів місцевого самоврядування немає.”

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.