Не усі пенсіонери мають право на пільговий проїзд у тролейбусах Луцька

Не усі пенсіонери мають право на пільговий проїзд у тролейбусах Луцька
Понад 60 тисяч пільговиків у Луцьку вже отримали електронні квитки. Серед них чимало пенсіонерів. Раніше вони їздили в тролейбусах задарма. Кондуктори рідко перевіряли категорію пенсійного, а отже й не брали грошей з цих пасажирів.

Нині ж пенсіонери приходять робити картки лучанина і обурюються, мовляв, як так, що не мають пільг. Утім це не примха місцевої влади, а вже давнє рішення уряду, - інформує 12 канал.

Отже, пенсіонери за вислугою років, за втратою годувальника чи з інвалідністю права на пільговий проїзд не мають. Вихід є, але не для всіх. Якщо вам вже виповнилося 60 – можна змінити категорію, тобто вийти на пенсію за віком, отримати нове посвідчення і зробити пільговий електронний квиток.

Усі публікації Інформаційного агентства ВолиньPost на тему впровадження електронної системи оплати проїзду у міському транспорті можна прочитати ТУТ.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
брєд собачий
Відповісти
Військовослужбовцям та особам прирівняних до них: МВС, установ виконання покарань, пожежників та інших осіб, які вийшли на пенсію за вислугою років та не мають статуса ветерана не вигідно переходити на цивільну пенсію за для отримання цивільного посвідчення пенсіонера по причині того, що коли будуть всім військовим пенсіонерам в майбутньому піднамати пенсії то тим хто перейшов на цивільну пенсію - пенсію вже не піднімуть. Звісно кому 60 років і більше хто бажає, той може переходити це справа кожного особиста. Пенсія буде перерахована та залишиться на тому ж рівні як зараз. Але не забувайте, що з січня 2020 року значне підвищення пенсії, хто зараз перейде може пожаліти. Так що самі дивіться, що краще для вас на 1000-3000 грн. підняття пенсій чи всього навсього платити за проїзд, навіть якщо завтра цей проїзд буде 10 грн.
Відповісти
Журналісти мають вивчати питання краще. В Луцьку НЕМАЄ КАРТОК ЛУЧАНИНА.
Ці картки для оплати проїзду належать Сіті кард систем і не можуть бути картками Лучанина.
Відповісти
60 тисяч халявщиків на таке мале місто як Луцьк де проживає меньше 220 тисяч осіб. А чи не забагато цих пільговиків.
Відповісти
Шановні журналісти, перш ніж випускати в ефір сюжет, ознайомтесь з нормативними документами. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №555 від 16 серпня 1994 року право на безоплатний проїзд мають також інваліди 1, 2 та 3 груп.
Відповісти
За те наші слуги собі пільги не урізали і зарплата в 30-40 тис грн для них маленька. Я згоден перейти на їх "мізерну" зарплату в 30 тис а навзамін віддам їм свою "непогану" пенсію в 3,5 тис грн. І буду виконувати їх роботу не гірше за них...
Відповісти
Постанова КМУ 354 та 555 встановлює прово пенсіонерів за віком та інвалідів усіх груп на безоплатний проїзд на усіх маршрутах міського та приміського транспорту незалежно від форми підпорядкування. Тобто і на приватному і на комунальному. Встановлені міською владою або перевізниками (наприклад перевезення не більше 2-3 пільговмків) обмеження є проиизаконними. Раджу викликати поліцію в таких випадках.
Відповісти