Головного комунальника Луцька звинуватили в підробці документів

Головного комунальника Луцька звинуватили в підробці документів
Директор ДП ОАСУ "Волинські старожитності" Олексій Златогорський вважає, що директор департаменту ЖКГ міськради Іван Кубіцький підробив документи.

Археолог заявив про це міліціонерам під час зустрічі з ними на П'ятницькій гірці, - пише VolynTimes.

Нагадаємо, історики та археологи заявляють, що одній з ділянок гірки будують парковку. Водночас приписом облдержадміністрації будь-які роботи на цій ділянці заборонені, бо приблизно рік тому археологи знайшли на ній поховання ХІІ століття.

Факт незаконних робіт на об'єкті краєзнавці зауважили 23 травня. Вони ознайомили представників мерії з приписом №8 від 30.08.2012 року про заборону робіт на вулиці Горького без відповідних фахових археологічних досліджень.

Майстру Тзов "Луцькавтодор-Сервіс" було вручено для ознайомлення документи про заборону робіт і роз’яснено, якою може бути відповідальність за його не виконання. Погодженого проекту виконання робіт підрядник не мав. Адже жоден орган охорони культурної спадщини не міг дати такого дозволу.

Про це офіційно повідомив представник управління культури Волинської ОДА П. Ходань. Ордеру на виконання земляних робіт у підрядника теж не виявилося.



Після "лікбезу" майстер зателефонував в департамент ЖКГ і пояснив ситуацію. Чиновник порекомендував йому ігнорувати вимоги закону і продовжувати роботи.

Через такі дії чиновника краєзнавці викликали правоохоронців. Міліціонери, які прибули на місце події, зафіксували факт злочину та опитали свідків.

Також на об’єкт прибув і директор "Волинських старожитностей" Олексій Златогорський, який підтвердив факт незаконних дій і завданої шкоди археології унікального історичного місця Старого Луцька. Його дуже здивувала копія договору про забезпечення присутності археолога на цих роботах, яку надав представник підрядника.

Златогорський у присутності правоохоронців підтвердив, що це був тільки проект договору, який він надав на ознайомлення керівництву УЖКГ і він немає жодної юридичної сили, а представники очолюваного ним наукового підприємства не здійснювали тут ні досліджень, ні нагляду. Адже їх ніхто про це не повідомляв.

Після завершення юридичних процедур повідомлення про вчинення злочину "лягло на стіл" прокурора міста Сергія Даніліна. Нині готується відповідне подання про підробку документів посадовими особами департаменту ЖКГ, внаслідок чого завдано шкоду державним інтересам.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: історія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
той колись в тролейбусному чудив.ці повисили..
Відповісти
Останні новини
Головного комунальника Луцька звинуватили в підробці документів
26 травень, 2013, 11:00