Лікар з Луцька рік працював у Франції. ФОТО

Лікар з Луцька рік працював у Франції. ФОТО
Лікар-хірург дитячий В’ячеслав Дидюк перебував на річному стажуванні в CHRU Nanacy Hopital d’enfants - університетській дитячій клініці у місті Нансі (Франція).

Про це повідомляють на сторінці Волинського обласного житячого територіального медичного об'єднання у Facebook.

Інформують, що стажування стало можливим завдяки знанню французької мови і перемозі у конкурсі програми DFMSA на здобуття французького спеціалізованого диплому з медицини для лікарів-спеціалістів з метою навчання у французькому університеті та підвищення кваліфікаційного рівня.

Опановував В’ячеслав Дидюк новітні методики діагностики та сучасні методи і підходи до лікування дитячій хірургії за напрямками - абдомінальної , торакальної дитячої хірургії, а також дитячої урології.

За рік перебування проасистував та виконав самостійно 245 оперативних втручань, як відкритих- класичних так і малоінвазивних- лапароскопічних, торакоскопічних та із використанням робота Да Вінчі. В кінці стажування успішно захистив наукову роботу, по якій буде опублікована стаття у європейському журналі з дитячої хірургії.

У планах на майбутнє - тісна співпраця з французькими колегами для подальшого удосконалення хірургічної та урологічної допомоги на Волині, впровадження освоєних методик в практику дитячої хірургії Волинської області.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
робота з собою привіз ?
Відповісти
Останні новини
Лікар з Луцька рік працював у Франції. ФОТО
22 листопад, 2019, 08:41