Нацполіція візьме на службу військових капеланів

Нацполіція візьме на службу військових капеланів
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що у Нацполіції створять службу військових капеланів.

За словами міністра внутрішніх справ, кожен поліцейський у середньому стає свідком приблизно 200 критичних ситуацій за свою кар'єру, тому правоохоронцям необхідна підтримка військових капеланів, - пише Гордон.ua.

У складі Національної поліції створять службу військового духовенства, яка зараз діє в Національній гвардії та Держприкордонслужбі.

"У середньому поліцейський стає свідком близько 200 критичних ситуацій за свою кар'єру. Правоохоронцям теж потрібна допомога і підтримка, тому капеланська діяльність буде розширена, у тому числі і на поліцію", – сказав Арсен Аваков.

Аваков підкреслив, що багато працівників органів системи МВС є учасниками бойових дій. В умовах війни на сході України і майбутнього миру роль церкви дуже важлива, додав він.

Капелани силових структур США висловили готовність допомогти зміцнити інститут військового духовенства в Україні, поділилися досвідом створення програми підтримки поліцейських.

У Національній гвардії інститут капеланів ввели в липні 2017 року. Щоб стати капеланом, священникам необхідні знання української мови, кілька років служби в пастві та рекомендація від духовного старшини. До служби у військовому духовенстві заборонено залучати кліриків Української православної церкви Московського патріархату.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.