У Ковелі об'єдналася інтелігенція

У Ковелі об'єдналася інтелігенція
У Ковелі постало товариство, яке об'єднує інтелігенцію Ковельського та Старовижівського районів

Поети, письменники, композитори відгукнулись на пропозицію виконавчого комітету міської ради створити літературно-мистецьку студію (товариство) Ковеля, - пишуть Вісті Ковельщини.

На першу зустріч, яка носила ознайомчий та організаційний характер, прийшло шістнадцять творчих особистостей: Віра Семеній, Ніна Шугніло, Світлана Сандар, Петро Андрейчук, Микола Більшевич, Іван Ярошик, Наталія Бавельчук, Яків Лавренко, Раїса Марчук, Галина Оліферчук, Федір Савлук, Віра Журба, Олена Чабан, Олексій Пех, Іван Оринчак, Олена Мокроусова. Проте – це далеко не усі, хто має бажання долучитися до творчої місцевої спілки.

Привітав присутніх заступник міського голови Ігор Прокопів. Він повідомив, що в інших містах успішно діють подібні організації. Вони дають змогу місцевим поетам і письменникам, які зазвичай пишуть для себе та друзів, доносити свої твори до більш широкого загалу.

Міська влада безкоштовно надаватиме для організації зустрічей і тематичних заходів приміщення культурно-просвітницького центру.

Кожен з присутніх мав можливість розповісти про себе, свою творчість. Чимало поетів принесли збірки власних творів, що вийшли друком у різні роки. Проте були й такі, котрі до сьогодні писали лише для себе та своїх близьких. Їх твори ніколи не видавалися та не виносились на загал.

Багато творів місцевих поетів ковельчани досить часто мають змогу читати у місцевих газетах, де вони друкуються постійно.

Одна з пропозицій, котру висловили присутні, – створити при культурно- просвітницькому центрі постійно діючу бібліотеку видань місцевих авторів.
Усі присутні погодились із пропозицією щодо організації творчих вечорів, на яких можна буде читати свою поезію, співати власні пісні, адже серед присутніх є й поети-піснярі та барди. Зокрема, це – Федір Савлук та Микола Більшевич.

Оскільки перша зустріч була організаційною, вирішили не поспішати з назвою товариства та обранням його керівника. Це буде визначено під час наступних зібрань.

Присутні подякували міській владі за хорошу ініціативу щодо створення місцевої спілки творчих людей, адже багато хто з них уже давно прагнув втілити подібну ідею в життя.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Ковель
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.