Сотні прочан з'їхалися на Волинь до чудотворної ікони. ФОТО. ВІДЕО

Сотні прочан з'їхалися на Волинь до чудотворної ікони. ФОТО. ВІДЕО
На престольне свято до невеличкого поліського села приїздять з Рівненщини, Білорусі та усіх куточків Волині.

На Миколи Весняного до Бучина, що на Любешівщині, поспішають на поклон до чудотворної ікони Божої Матері, - пише Слово Волині.

Історія образу вражає: у 1706 році Чудотворний Бучинський Образ Богородиці знайшли на острівку серед річкової заплави Стоходу. Коли її хотіли перенести до села, то щораз образ переносився на те місце, де вперше явився людям. Тому серед болота збудували храм, де нині зберігається ікона. Однак які б паводки не були, острівок і храм ніколи не вкривала вода.

Навіть священики не пам`ятають, коли вперше пройшов 15-кілометровий Хресний Хід від Любешова до Бучина. Люди пригадують, що поклонитися Богородиці сходилося до семи тисяч вірян.



"Чимало чудес являла людям ця ікона. Коли у рядянські часи вирішили закрити церкву, то з Чудотворного образу хотіли зняти посріблену ризу. Коли ж уповноважений наблизився з ножем до образу, то впав у конвульсіях", - розповідає благочинний Любешівської округи Української православної церкви протоієрей Анатолій (Шкара).

Свідки розповідають, що особливого полегшення біля Чудотворного Бучинського Образу зазнають люди з серцево-судинними захворюваннями. Тому чимало людей несуть з собою до храму зелені гілки багуна - лікарської рослини, яка цвіте саме на свято - і прикладають до ікони.



Біля храму збираються цілими родинами, а після Богослужіння їдуть на гостину до родичів. Це єдиний день в році, коли до Бучина приїздить стільки людей. Бо у цьому поліському селі залишилося зовсім небагато мешканців.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: церква
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
і знову переважна більшість старці. Це дуже приємно :)))
Відповісти
Радій з цього. Може на старості і тобі розуму додасться.
Відповісти
ти ж розумієш що я мав на увазі :))). в 21 ст., з таким доступом до інформації, з розвитком науки і пізнання всесвіту, молоді люди вже не так часто хворіють православієм. Про що говорять ці та інші фото і різні статистики. Ну і маразм в молодих людей зустрічається на багато рідше ніж в старців :)))
Відповісти
Простіть, я пожартував. Я дурень.
Відповісти
Чим старіший тим частіше задумуєшся про вічність...
Відповісти
Останні новини
Сотні прочан з'їхалися на Волинь до чудотворної ікони. ФОТО. ВІДЕО
27 травень, 2013, 10:27