На Волині працюватиме літній табір для дітей від 2 до 5 років

На Волині працюватиме літній табір для дітей від 2 до 5 років
Луцька станиця «Пласту» цього літа – з 30 червня по 13 липня – організовує розвиваючий табір «Автостопом по казках» для дітей від 2 до 5 років.

Табір пташат (разом із табором луцьких дівчат-юначок) проходить в рамках мистецького проекту "Поцілунок музи", фінансованого грантом Президента України на 2013 рік.

Як розповіли у «Пласті», ця організація щоліта проводить понад сотню таборів різної тематики. Проте пластова метода мало розрахована на найменших дітей, тих, хто лише навчився говорити, ходити, бігати.

І зараз в Україні активно впроваджується в життя програма роботи саме з наймолодшими. Таких у пласті називають «пташатами». Такі табори передбачають участь у ньому і дитини, і батьків.

«Хтось скаже: навіщо такій крихітці табір? І не матиме рацію. Бо не побачить ніколи, як у його дитини загоряються очі, коли вона робить меч для справжнього лицарського турніру. І це нічого, що меч той з блискучого ізоляційного поролону, він же МЕЧ. Не зрозуміє чару пластування і той, хто не шукав з дитиною жучка чи павутинку на завдання теренової гри. Він не зробить з дитиною квітку, не підготує сімейної імпрези-представлення, не побачить в своїй малечі таланту до режисури чи дизайну», - розповідає учасниця «Пласту», лучанка Юлія Смаль.

Пташачий табір, який провадиться за пластовою методикою не передбачає відпочинку. Мати, батько, дитина – усі зайняті. Хтось допомагає в проведенні програми, хтось натягує канати для «дитячої навісної», комусь терміново треба з’їздити в місто по реквізити, рукоділля, фарби.

Як відбувається табір для наймолодших прихильників Пласту? По-перше, за чітко встановленою програмою. Вставання, сніданок, обід, вечеря, заняття, мандрівка, відпочинок, майстерка – усе в певний час, за цим слідкує бунчужний, цього дотримуються батьки.

Кожна дитина під наглядом – своїх батьків, сестричок (братчиків) роїв, бунчужного, коменданта, батьків інших дітей. Кожна дитина оточена друзями і дружною атмосферою.

Ті кілька днів, які вона проживає на таборі занурюють її в світ дружби, веселих пригод, праці, творчості і багатьох інших, цікавих речей, - запевняють у «Пласті».

Цього року такий пташачий табір вперше відбудеться на Волині. Пластуни вирішили присвятити його дорогам, автомобілям, транспортним засобам, тож і назвали «Автостопом по казках».

Кожен день табору буде присвячений якійсь казці, яку по-новому інтерпретують, підготують декорації, обіграють, обмайструють, обмізкують.

Табір відбуватиметься з 30 червня по 10 липня на базі у селі Костюхнівка Маневицького району.

Тут паралельно відбуватиметься і юнацький табір, тож у малечі буде змога побачити справжніх скаутів в дії. Вони ходитимуть до мальовничого поліського озера на купелі, вивчатимуть природознавство і міфологію.

«Це перший крок дитини до новацтва, перші кроки в умінні спілкуватися зі своїми однолітками, однодумцями, зі старшими друзями. Дитина, яка проходить пластовий табір, знає про Велику гру, про пластовий чар і часто наступного табору вона вже чекає з нетерпінням, сподіваючись на нові зустрічі та знайомства. І хоч це не надто дешеве задоволення, бо основний тягар витрат лягає на плечі батьків, та все ж, це достойний спосіб зайняти дитину влітку», - каже Юлія Смаль

Для зголошення можна звертатися до коменданта табору – Олесі Божко, [email protected]. Тел. 0509516125


На фото - під час пташачого табору "Казки на пелюстках лілеї", який відбувся у 2012 році у Яремчі.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: літо, Пласт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині працюватиме літній табір для дітей від 2 до 5 років
27 травень, 2013, 13:55
Фреймут залишає «Ревізор»
27 травень, 2013, 13:22