Луцьк може взяти у кредит 4 мільйони євро

Луцьк може взяти у кредит 4 мільйони євро
Для впровадження заходів з енергозбереження Північна екологічна фінансова корпорація готова надати Луцьку пільговий кредит у 4 мільйони євро.

Про це 27 травня повідомив начальник відділу з енергозбереження управління економіки Костянтин Патракеєв під час засідання постійної депутатської комісії з питань бюджету та фінансів.

Комісія рекомендувала сесії Луцької міської ради затвердити надання згоди на отримання позики від Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО) обсягом еквівалентним 4 мільйонам євро.

Корпорація надає кредити міським радам під 3 % річних для здійснення заходів з енергозбереження. Термін дії кредиту – 5 років.

«Це є дуже пільгові кредити. Важливим моментом є те, що гроші мають бути повернені за рахунок окупності самих проектів. Якщо ми беремо кредит на п’ять років, то термін окупності не має перевищувати 5 років», - пояснив Патрикєєв.

Втілювати енергозберігаючі заходи планують у шести комунальних закладах. Мова йде про навчальні установи. Пілотним стане 21 гімназія, де планують утеплити стіни, дах, басейн, замінити вікна.

Кредит надають у євровалюті, втім, зі слів Патракеєва, міська рада навіть при коливанні курсу не переплатить.

«Буде застосовуватися коефіцієнт, який у будь-якому випадку буде вигідний міській раді. Якщо курс буде зростати, то кількість платежів гривні не буде зростати. А якщо євро впаде, то ми будемо платити менше, аніж передбачено», - пояснив чиновник.

Кредит за умовами договору будуть гасити 8 траншами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Осваивать кредит будет конечно же "Північна екологічна фінансова корпорація"?
Відповісти
Раджу поцікавитись що таке НЕФКО в Інтернеті
Відповісти
Останні новини
Луцьк може взяти у кредит 4 мільйони євро
27 травень, 2013, 16:44