Владика Михаїл – кандидат історичних наук

Владика Михаїл – кандидат історичних наук
Митрополит Луцький і Волинський Михаїл захистив дисертацію на здобуття ступеня кандидата історичних наук. Тема роботи - «Християнська релігія і церква як чинник державотворення в Київській Русі».

Публічний захист відбувся на засіданні спеціалізованої вченої ради у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки, - йдеться на сторінці Волинської єпархії ПЦУ.

Науковим керівником архієрея був доктор історичних наук, професор кафедри археології, давньої та середньовічної історії України СНУ Михайло Кучинко.

У дисертаційному проєкті розглянув проблематику впливу християнства, Руської православної церкви, духовенства на становлення й розвиток Києво-Руської держави. Зокрема, у доповіді керівник єпархією зазначив, що церква реагує на сучасні запити суспільства, базуючись на традиціях, закладених у часи Київської Русі.

У процедурі захисту взяли участь науковці з Києва, Львівщини, професорсько-викладацький склад СНУ. На засіданні був присутній канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, проректор з наукової роботи Волинської православної богословської академії протоієрей Владислав Фульмес.

Після тривалої дискусії вченою радою прийнято одноголосне рішення про присвоєння митрополиту ступеня кандидата історичних наук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хороша була "совітська"передача-СССР очима зарубіжних гостей.Маразм продовжується і ці люди нас наставляють,чому....і яка ціль.Дуже прикро це читати.
Відповісти
Просто до сказаного-"Собор парижской Бога матери.Какой,какой матери?Парижской,Бога матери...."І смішно і грішно.Прости нас Господи і спаси Україну.
Відповісти
Ганьба тим, хто це допустив. Чому власне не медичних наук? чим історія винувата?
Відповісти
Готується до кар'єрного стрибка.
Відповісти