Фотовиставка Костянтина Барана

Фотовиставка Костянтина Барана
Свої фотороботи у виставці на ВолиньPost презентує лучанин Костянтин Баран.

Йому 35 років. Народився в Луцьку. Працює ІТ-інженером.

Далі – слово автору робіт.

Привіт! Мене звати Костянтин. Родом я з Луцька і прожив у ньому 35 років. Може, комусь буде дивно, але за освітою я фізик, працюю ІТ-інженером, але дуже багато вільного часу зараз приділяю фотографії.

Особисто для мене вона переросла з формату захоплення у формат життя. Тобто навіть у буденних турботах часто дивлюсь на звичні речі з точки зору фотографа, помічаючи маленькі дрібниці та роздумуючи над побудовою кадру в тому чи іншому моменті.

Це хобі дитинства в зрілому віці стало серйозним захопленням, через яке я пізнаю світ, людей і самого себе. Можна сказати, що це моя друга професія.

Займаючись фотографією, пройшов шлях від фотопаратів «Свема-8М» та «Зеніт» до сучасної цифрової техніки системи Nikon. Величезна практика роботи з плівкою дала хорошу базу для технічної реалізації творчих ідей.

Фотографую у різноманітних жанрах, в одних частіше, в інших рідше, але дуже люблю портретну зйомку, в процесі якої розкриваю різні грані людей, показуючи їх іноді з незвичної сторони. Часто результати зйомки вражають тих, кого знімаю, адже вони звикли бачити себе по-одному, а на фото виходять по-іншому.

Багато людей думають, що гарне фото має бути обов‘язково із серйозною підготовкою: зачіска, макіяж, відповідний одяг. Насправді для фото не важлива зовнішня сторона людини – для неї важливий в першу чергу внутрішній світ, а все інше лише підкреслює чи пом‘якшує грані її душі.

Для мене важливо в першу чергу пізнати людину і лише потім зняти її портрет у тому середовищі, котре дуже близьке їй по духу на той момент, котре доповнить внутрішній стан, розкриє у кадрі її думки чи емоції і в цілому втілиться у прекрасний художній портрет, котрий буде радувати око протягом багатьох років.

Люблю фотографувати також і природу, і в процесі часто зосереджуюсь на тому, що впало в око в першу чергу, але при цьому намагаюсь бути більш уважним, дивлюсь з якого ракурсу кадр буде ще більш цікавим та інформативнішим. В процесі зйомки важливо злитись із зовнішнім середовищем, відчути його гармонію та неповторність, а також зрозуміти, що такого моменту як зараз може вже не бути.

Часто люблю показувати звичні всім речі з незвичного ракурсу чи з іншого погляду, що вносить свої родзинки та робить фото неповторним.

Отже, гарного вам перегляду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 53
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дуже кльові фотографії. Просто нема слів, дякую)
Відповісти
лисий діджей тут явно зайвий і з технічного боку і з творчого
а так, все зашибісь, немає до чого придертись
Відповісти
то Владік Яма)
мусово


Відповісти
Класні панянки
І все інше теж
Відповісти
панянки просто чудові :)
Відповісти
да , чомусь панянок не всіх повиставляв, де основна маса - голі????
Відповісти
Формат даного сайту не передбачає показ фотографій еротичного змісту
Відповісти
Де таке написано? ))
Відповісти
Ну, разве не красиво?
Відповісти
Клас!!!
Відповісти
Костя - молодець!
Відповісти
Дуже і дуже сподобалося! Кольори, світло! Окремо висловлюю вдячність за чіткість і деталізацію, яка при перегляді в інтернеті відіграє колосальну естетичну роль. Щодо самої художньості фот, то дивлячись на ваші знімки, яскраво розумієш, що мала на увазі Лідія Дико під поняттям "фотографічна ідея". :) Подальших успіхів!
Відповісти
Молодець, фото просто чудові!!! Респект)))
Відповісти
обожнюю ці фото
Відповісти
дуже багато гарних фотографій.
але є одине "але" - суттєвий та важливий недолік у автора: виставлення фото з жінкою, мілірованою за 5грн. "кучерявою".
якби бе з неї-все було б досконало та гармонійно!
Відповісти
про яке саме фото йдеться мова?
Ви спеціаліст по оцінюванню вартості перукарських послуг?
Відповісти
Досконало не означає добре! Неідеальність несе в собі можливість подальшого росту!)))
Відповісти
Досконало означає-ідеально, а добре-це "4",а ідеально це,щоб Ви зрозуміли "5+"!!!
Так от: тут все класно, окрім, цієї ... "красуні"!!!
Відповісти
якої саме красуні - ви про яке фото говорите?
Відповісти
Ви розумієте як хочете, моє розуміння лишається при мені) Удачі Ваму житті.
Відповісти
Костя майстер своЄї справи, просто молодець!
Відповісти
Дякую за коментарі.
Відповісти
Дуже красиво!!!
Відповісти
Гарні фото, тезко, приємно було переглянути :-)
Відповісти
Чи дійсно тут дякує та комментує коментарі особисто пан Констянтин? Чому б Вам тоді не зареєструватися???
Щоб ми мали змогу точно зрозуміти,що це Ви, а не інші особи...
Відповісти
зареєструвався і що це змінює?
Відповісти
А чому не можна під своїм іменем це написати?!

А те, що, якщо це Констянтин, раджу дослухатися до критики,а вітру в полі не хочеться писати...
Відповісти
я критику завжди уважно слухаю, якщо це саме критика
Відповісти
один невеличкий нюанс:всі 90% фотографій - те, що було зроблено на МК інших фотографів або ж на фотопленерах.
Кажете, що не важлива сачіска чи одяг, основне людина? тоді чому основна маса фотографій стилізована саме тим же ж одягом чи мейком?
всі гарно похвалили, не знаючи справньої суті
п.с. без притензій на "професійність"
З повагою Ага.
Відповісти
Да часть фото сделаны на МК других фотографов,да на фотопленерах..ну и что???Не знающий человек -оценивает эстетический аспект работ,а знающий- оценит как растёт профессионализм...На МК бывает достаточное количество желающих повысить свои знания но не у каждого получаются Такие кадры...Какая мелочность считать сколько % фото было сделано и где ...Уверенна что в любом случае в следующей выставке работ Константина Ваши пожелания будут учтены ...
Відповісти
найчастіше на майстеркласи та пленери йдуть заради поповнення портфоліо... І це досить прикро, бо самі майстри це дозволяють та спеціально наголошують, щоб більше набрати "учнів" та зрубати бабла..)
Тут яскравий приклад..!
А фоткати горобчиків та ведмедиків може і дитина з зеркалкою..)
Відповісти
Вполне возможно что часть народа на МК идут для пополнения портфолио...и мастера имеют свою мотивацию...но не каждый получивший высшее образование становится истинным специалистом своей профессии...Каждый выбирает сам-протирать штаны на лекциях или получать знания...Здесь и сейчас выставлена работа конкретного человека за определённый промежуток времени.Для профи не вооружённым взглядом видно стремления и достижения,как идёт рост фотографа,как поднимается его мастерство.Самое главное-в каждом фото есть душа,это то,что не каждый может -увидеть,зафиксировать и раскрыть.Никакая крутая аппаратура и суперобьективы с мега возможностями не сделают фотографа Мастером пока он не вложит в неё свою душу...И эта ветка комментариев яркий пример того кто может искренне радоваться успехам ,а кто мелко покусывать..Говорят,когда человека обсуждают,обсуждающие берут на себя грехи обсуждаемого...Поздравляю,Константин,Вас только что "почистили" освободив место для творческого взлёта...Хотелось бы следующие работы увидеть в динамике!С уважением любитель с зеркалкой.))))))))))))))))))))
Відповісти
є у автора кілька класних робіт... але для чого пхати на виставку чужу ідею та постановку ( МК ), та всяких горобців, кавові зерна просто "шедеврально" зняті))), кульбабок таких в гугл-картинках мульйон!). Автор, покажи класні комерційні роботи, за які тобі заплатили достойний гонорар, або світлину, яка увійшла в фінал престижного фотоконкурсу... Тоді тільки можна називатись справжнім профі.
Відповісти
художня цінність фотографії та професійність автора не вимірюється грошима та участю у фіналі якогось фотоконкурсу, та й престижність питання дуже відносне і дуже індивідуальне.

щодо постановок чи ідей - будь ласка конкретику можна?

не знаю на яких пленерах чи МК ви були, але бачу що бачення та відношення до даних заходів у нас різне.
Кожному своє...

p.s. людині котра говорить правду немає чого ховатись за скритими чи анаонімними іменами...
Відповісти
Костянтин, на мою думку анонімність в багатьох випадках корисна. Зазвичай люди творчих професій неадекватно реагують на критику колег..) Та і критик не обов'язково має бути профі в якійсь сфері.
Художня цінність фотографії дійсно не завжди вимірюється грошима. Зрештою професіоналізм буває різного рівня.
От вступне слово автора про себе і виставлені роботи, на мою думку, говорять про низьку самокритичність.
А моя перша камера "Смена 8М" ще збереглась..) А що, була ще й "Свема-8М"..!?))
Відповісти
Так, у букві помилка. свою камеру я загубив у дитинстві, але Зеніти в наявності і оптика до них.
Адекватні люди адекватно реагують на критику.
Критик повинен розбиратись у тому що критикує. наприклад, можна довго критикувати машину "Белаз" з точки зору швидкісних параметрів, але у неї зовсім інше призначення. можна критикувати те чи інше фото, але Ваша форма "критики" являє собою банальне обгажування і спроба принизити на публіці.
Що ж, у кожного свої методи досягнення поставлених собі задач.
Ваші зауваження візьму на замітку
Відповісти

Собаки лают, караван идет…)))))))))))))))
Відповісти
Містери типу "Ага", "Гомер" і т.д.- покажіть свої роботи. Якщо маєте конструктивну (!!!) критику - напишіть або зателефонуйте особисто (телефони автора робіт Ви напевне знаєте). І крім того, якщо вже взялись "критикувати", то принаймі не ховайтеся під псевдонімами! Це не професійно- якщо Ви все таки професіонал своєї справи.
МК як Ви знаєте (а Ви точно знаєте річ не безкоштовна) отож продаж ідеї відбувся. І кожен фотомайстер бачить "картинку" по-різному, відповідно фотопродукт абсолютно інший у кожному конкретному випадку (Вам пояснювати напевно теж не варто). Якщо Ви заглядали в рубрику "Фотовиставки"- роботи там ну ддууужжже різнорівневі, і подібних Ваших коментарів там нема. Отож бо-висновки робіть самі.
Відповісти
Не обов'язково називатись, щоб сказати приховане іншими.
Плата за МК не э платою за зроблені фотографії на ньому. такі заходи проводяться з метою передати досвід і ПОКАЗАТИ на ПРАКТИЧЦІ як насправді робляться хороші фотографії. ТІЛЬКИ от чого на тих же ж МК 90% учасників замість аналізу роботи фотографа - стоять за його плечем, або вилізають перед ним і роблять ШЕДЕВРИ.
Костянтин, просто покажіть те, що ви самі придумали і самі ж сфотографували. тоді буде видно реальну картину.
п.с. з повагою Ага.
Відповісти
В такому випадку Ага всі знають хто Ви і які у Вас мотиви)
Відповісти
)))))))))))))))))))О!Это уже конструктивный подход!!!)))Учту и для своей выставки(если созрею...)))Коммерческие работы на то они и коммерческие и оплата у них сугубо индивидуальная.Без голословия-дайте ссылочку на Ваши шедевры!Хочется посмотреть на Ваш профессионализм)))А финал престижного фотоконкурса начинается из вот таких выставок своих работ.У Константина всё ещё впереди!Позволю себе не большую притчу:Репортер как-то раз спросил у фермера, может ли тот поделиться секретом своей кукурузы, которая год за годом выигрывала все конкурсы по качеству. Фермер ответил, что весь секрет состоит в том, что он раздает лучшие початки для засева всем своим соседям.
— Зачем же раздавать лучшие зерна соседям, если они постоянно, наряду с вами, участвуют во всех конкурсах и являются конкурентами?
— Видите ли, — улыбнулся фермер.
— Ветер переносит пыльцу с моих полей на поля соседей, и наоборот. Если у соседей будут сорта хуже, чем у меня, то вскоре и мои посевы станут ухудшаться. Если я сею хорошую кукурузу, я должен позаботиться о соседях и помочь им посеять такую же. А как уж каждый из нас будет ухаживать за посевами — это другой вопрос.
Похожее происходит и в жизни людей. Тот, кто хочет быть успешным, должен заботиться о ближних и помогать им добиваться успеха. Кто хочет хорошо жить, должен помогать другим жить хорошо. Потому что чем лучше живется людям вокруг, тем лучше тебе самому.
Мы все зависимы и связаны в этом мире.
Надеюсь оппонент меня поймёт-лучше помочь и подсказать новичку чем мелко покусывать(Маэстро до такого никогда не опустится...)С уважением и интересом .))))))))))))))))))
Відповісти
P.S Сбросьте свой райдер, плиз!
Відповісти
Просто супер, Костя Ви неперевершений майстер, мені сподобалось усе. Побільше гарного позитиву.
Відповісти
Гарно не спорю, але з тих самих пленерів є куди більш цікаві світлини) але все-одно круто! хвалю)
Відповісти
Одуванчик бесподобный!!!! Вроде, накрывает сверху тебя волной, когда смотришь на фото...))
Відповісти
от би жіночку прибрати з ескалатора, або пересунути її в самий низ щоб залишився лише маленький силует, поставив би собі на заставку
Відповісти
Класні фото. Найбільш довподоби це дівчина з веснянками)
Відповісти
Р.Киплинг

Заповедь
Владей собой среди толпы смятенной,
Тебя клянущей за смятенье всех,
Верь сам в себя наперекор вселенной,
И маловерным отпусти их грех;
Пусть час не пробил, жди, не уставая,
Пусть лгут лжецы, не снисходи до них;
Умей прощать и не кажись, прощая,
Великодушней и мудрей других.


Умей мечтать, не став рабом мечтанья,
И мыслить, мысли не обожествив;
Равно встречай успех и поруганье,
He забывая, что их голос лжив;
Останься тих, когда твое же слово
Калечит плут, чтоб уловлять глупцов,
Когда вся жизнь разрушена и снова
Ты должен все воссоздавать c основ.


Умей поставить в радостной надежде,
Ha карту все, что накопил c трудом,
Bce проиграть и нищим стать как прежде
И никогда не пожалеть o том,
Умей принудить сердце, нервы, тело
Тебе служить, когда в твоей груди
Уже давно все пусто, все сгорело
И только Воля говорит: "Иди!"


Останься прост, беседуя c царями,
Будь честен, говоря c толпой;
Будь прям и тверд c врагами и друзьями,
Пусть все в свой час считаются c тобой;
Наполни смыслом каждое мгновенье
Часов и дней неуловимый бег, -
Тогда весь мир ты примешь как владенье
Тогда, мой сын, ты будешь Человек!

Всім гарних і чудових днів!)
Відповісти
Гарні, цікаві фотографії. Молодець!
Відповісти
Красота
Відповісти
дякую за насолоду,яку я отримала від перегляду фото!Вони мають атмосферу,настрій...і дивлячись на фото кави, відчувається її запах!
Відповісти
Костя,ти молодець!!! Дуже гарні фото!
Відповісти
Все супер!!!А критики завжди знайдуться).Костя-молодець!!!
Перш ніж критику писати.,покажіть свої роботи,що визробили?!!!
Відповісти