Волинянам показали «Трансєвразію»

Волинянам показали «Трансєвразію»
Завершилася міжнародна конференція «Шацьке поозер'я у світовій та українській історії».

24-26 травня у місті Луцьку та селищі Шацьк відбулася XLV Міжнародна наукова історико-краєзнавча конференція «Минуле і сучасне Волині та Полісся: Шацьке поозер'я у світовій та українській історії», що об'єднала дослідників з різних куточків України, Польщі, Росії та Казахстану, - повідомили у ДП "Волинські старожитності".

Конференцію організували управління культури облдержадміністрації, Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, Волинський краєзнавчий музей, Музей Замойських у Замості, Музей археології та етнографії Слобідської України Харківського національного університету ім. Василя Каразина, ДП «Волинські старожитності», Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України, громадська організація «Волинський регіональний центр історичних досліджень», харківське міське національне громадське об'єднання казахстанців «Бірлік».

З привітальним словом до учасників конференції виступили представник Надзвичайного і Повноважного Посла Казахстану в Україні З.Турісбекова, декан історичного факультету СНУ Анатолій Шваб, директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк, директор музею Замойських в Замості Анджей Урбанські.

Під час конференції було презентовано новий науковий проект «Трансєвразія», покликаний об'єднати сили українських, казахстанських та польських вчених у вивченні спільної світової культурної спадщини, популяризації історії та археології України, Казахстану, Польщі.

Ще до проведення конференції у видавництві «Волинські старожитності» вийшов збірник її матеріалів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинянам показали «Трансєвразію»
28 травень, 2013, 08:00