Делегація Комітету ВРУ завітала до Луцького замку. ФОТО

Делегація Комітету ВРУ завітала до Луцького замку. ФОТО
На Волині впродовж двох днів тривало виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики на тему: «Про функціонування закладів культури в умовах децентралізації».

Зокрема, делегація Комітету, у супроводі заступника міського голови Ірини Чебелюк та директора департаменту культури Луцької міської ради Тетяни Гнатів, завітала до Луцького замку та Художнього музею, ознайомившись із роботою Державного історико-культурного заповідника в м. Луцьку. Про це повідомляють на сайті Луцькради.

У Замку Любарта гості міста оглянули пам’ятку архітектури та містобудування Церкву Івана Богослова ХІІ ст., музей дзвонів, а також піднялись на самісіньку верхівку В’їзної вежі. Особливо присутніх вразив Художній музей та його безцінна колекція, серед якої – виставковий проєкт Олександра Дишка «Луцьк 1429. Остання столиця». Обговорено було і вагомі здобутки колективу цього музею та необхідність позитивних реформ в царині музейництва: закон про меценатство, дотаційну підтримку держави, фінансування статутного завдання по закупівлі творів мистецтва, статус музейних працівників.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
і похавали на 140 тисяч.
Відповісти
А ти дідо голодний як завжди? :)))
Відповісти
А за екскурсію вони заплатили? Чи у них і тут все безкоштовно?
Відповісти