На Волині через безгрошів'я не ремонтують міжнародну трасу

На Волині через безгрошів'я не ремонтують міжнародну трасу
Міжнародна траса М-19 (Доманове — Ковель— Чернівці — Тереблече) в Ратнівському районі всипана ямами.

Як стверджують волинські чиновники, холодна і сніжна зима вкрай негативно вплинула на дороги. На багатьох із них, як тільки почав танути сніг, разом із ним «зник» і асфальт, - пише Волинь-нова.

Через райцентр на Волині Ратне проходить міжнародна автомагістраль М-19 (Доманове — Ковель — Чернівці — Тереблече) на Бухарест, протяжність якої — 503,9 кілометра. В «Укравтодорі» вона значиться серед тих, що потребують першочергового ремонту. Ямковість після зими тут становила 73%.

Раніше прем'єр-міністр України Микола Азаров запевняв, що всі автомобільні дороги відремонтують до травня і для цього будуть виділятися величезні кошти. Вже 4 березня Державна агенція автомобільних доріг відрапортувала про ліквідацію ямковості на 97 відсотках доріг загального користування державного значення. У названі цифри не повірило б й саме керівництво «Укравтодору», якби своєю автівкою проїхалося хоча б по міжнародній автотрасі М-19, зокрема на її відрізку, що пролягає через Ратнівський район.

Ратнівський дорожньо-ремонтний пункт №13 філії «Ковельська ДЕД» очолює Володимир Алексеєнко. У віданні цієї організації 47 кілометрів автомагістралі. І майже вся вона неначе після бомбардування.

Це, напевне, про неї Азаров сказав, що «на українські дороги без сліз не можна дивитися». Ями і вибоїни тут латали дві бригади будівельників. Робота йшла повільно — по півкілометра за день. Спершу треба було полагодити аварійно небезпечні місця, яких вистачало. Хоча, за словами Володимира Алексеєнка, із 47-ми кілометрів дороги вже відремонтовано майже 25, однак проблемних ділянок ще чимало.

Також від Ратного до кордону встановили три знаки: «Обережно: ямковість! Вибачте за тимчасові незручності». Чемність — це добре, але за такі дороги треба не вибачатися, а притягати до відповідальності.

В сусідній Білорусі, яка розташована північніше від України в більш вологому кліматі, нічого подібного немає. Різниця в якості доріг між двома країнами приголомшує. По Білорусі автотранспорт їде швидко і без проблем, а як тільки перетне кордон — повзе, підскакує, петляє. І така дорога майже скрізь — від Доманово до Ковеля.

На думку Володимира Алексеєнка, ямковий ремонт у такій ситуації — це тільки трата грошей. Потрібно проводити капітальний ремонт, але для цього треба величезні кошти.

"Ось уже третій місяць ми не отримуємо зарплати. Не виділяють кошти на мило, порошок. У нас такі виробничі умови, що навіть рук нічим помити. Доводиться купувати все за свої гроші", — бідкався начальник дорожньо-ремонтного пункту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тещо ствреджують чиновники-нас не цікавить! Адже це 100% брехня,при чому завжди і у всіх,окрім, Свободи!
Відповісти
На вазелін вам треба гроші видавати і ....
Відповісти
Дороги розбиті по всій Волині і ремонтувати їх ніхто не спішить.
Відповісти
Останні новини
На Волині через безгрошів'я не ремонтують міжнародну трасу
28 травень, 2013, 11:22