Головний освітянин Волині ‒ за законопроект про вищу школу від Ківалова та колег

Головний освітянин Волині ‒ за законопроект про вищу школу від Ківалова та колег
Начальник обласного управління освіти та науки Олександр Хомич (на фото) вважає, що з трьох законопроектів про вищу освіту найкращий той, який написали регіонали.

"Гадаю, найвдалішим є редакція групи депутатів Григорія Калетніка, Сергія Ківалова та Миколи Сороки (депутати Верховної Ради України від Партії регіонів, - ред.)", - цитує чиновника Волинь-нова.

"Чому? По-перше, автори законопроекту — колишні ректори вузів, професори та доктор наук, тобто вони — освітяни-професіонали найвищого ґатунку. По-друге, саме їхня редакція передбачає адаптацію закону в європейському просторі, відповідає світовим стандартам освіти. А це, безумовно, створює необхідні умови для визнання українських дипломів в інших країнах, академічність і професійність, а також можливість безперервного здобуття професії", - пояснює Хомич.

"І ще один важливий аргумент: цей законопроект не ламає уже сформований кістяк вищої освіти в Україні. Він розвиває напрацьовані позитивні моменти, адже (погодьтеся!) — ми таки маємо серйозний рівень вищої освіти. Звичайно, вона потребує модернізації, адаптації до сучасних європейських вимірів. Тому нагальність саме такого закону є очевидною… Я поділяю думку міністра освіти і науки Дмитра Табачника, який влучно сказав: "Немає жодного ідеального законопроекту". Треба брати за основу найліпший, а потім моделювати єдину систему — узгоджений варіант із урахуванням кращого з усіх трьох редакцій", - додав Хомич.

Нагадаємо, волинські освітяни, які побували на парламентських слуханнях щодо проекту закону, не підтримали жоден з документів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Підлизується
Відповісти
тут вже содом та гомора
Відповісти
Хто би сумнівався в його лояльності до Підрахуя і Табакі
Відповісти
Головний освітянин Волині - головний дурень Волині! Певно скурив диплом.
Відповісти
Останні новини
Головний освітянин Волині ‒ за законопроект про вищу школу від Ківалова та колег
28 травень, 2013, 11:54