Як працюють собаки на кордоні. ВІДЕО

 Як працюють собаки на кордоні. ВІДЕО
Собаки-прикордонники несуть варту протягом 8 років.

Правоохоронці стверджують, що допомога псів для них незамінна, ‒ йдеться в сюжеті ВОДТРК.

Анатолій Киселюк взяв цуценя лабрадора, коли собачаті був лише місяць. Тоді і почав виховувати його ‒ їздив у школу у Великі Мости, де діє Центр дресирування службових собак. Пес ‒ уже сім років на службі. Не раз винюхувала наркотики та зброю.

«Порошок везли через кордон. Запакований, все, як має бути. Там був кілограм героїну», ‒ розповідає прикордонник.

Інструктор із дресирування Микола Маргасюк каже, що з собака займатися треба постійно, адже якщо команди не повторювати ‒ пес їх забуде. За кожне виконане завдання помічникові треба віддячити.

Інший прикордонник Олексій Бармухін каже, що собаки дуже допомагають їм у роботі. Здебільшого псів дресирують на пошуки певного предмету контрабанди ‒ наркотиків чи зброї. Однак, трапляються універсали.

«У нас собаки готуються за напрямками підготовки: пошук наркотичних, вибухових речовин. Але є такі, яким шукати наркотичні речовини запросто, то інструктори додають їм пошук вибухових речовин. Це називається універсальна собака», ‒ зазначив Маргасюк.

Головна умова ‒ собаки повинні бути лагідні, тому під час перевірки транспорту пасажири почувають у безпеці і навіть гладять тварину.

По-іншому муштрують тих, які затримують порушників ‒ собака має бути сміливим та захистити господаря, але діяти за його командою.

Служать собаки на кордоні по 8 років. Але якщо сили дозволяють, то строк варти продовжують. Інакше відправляють на пенсію, і пес, залишаючись на державному утриманні, охороняє дім господаря.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"собаки" у заголовку виглядають неоднозначно)))
Відповісти