Власна сауна в квартирі – важливі нюанси проекту*

Власна сауна в квартирі – важливі нюанси проекту*
Сауна зміцнює та оздоровлює і якщо у вас з’явилась ідея організувати на власній прибудинковій території міні-сауну, не сумнівайтесь, - це прекрасна ідея. Для щоб домашня сауна були осередком для релаксу, виділити для цього приміщення та утворювати в ньому пару недостатньо. Вам обов'язково знадобиться обладнання, яке при правильній роботі, в сукупності створить повноцінну домашню сауну. До речі, щоб насолоджуватись сауною коли забажаєш, не обов'язково мати прибудинкову територію. За допомогою певного обладнання сауну можна зробити навіть у квартирі, наприклад, у коморі, на балконі чи у ванній кімнаті.

Дізнатись більше про те, як можна самотужки збудувати сауну просто біля власного будинку чи у квартирі можна на вузькоспеціалізованих форумах, а закупити необхідне обладнання – у інтернет-магазині «Теплодар» (teplodar.in.ua). Консультанти магазину зможуть також надати правильну оцінку обраним товарам, враховуючи потреби покупця.

Яке обладнання необхідне сауни у квартирі?


Проста домашня сауна може бути навіть на балконі, і якщо все спроектувати правильно, то вона буде абсолютно не гірша, ніж у спеціалізованих приміщеннях. Спершу потрібно замислитись про обладнання, яке буде генерувати тепло.
Зазвичай використовуються інфрачервоні обігрівачі. Якщо ж планується встановлення електричних обігрівачів, то слід зважити на те, що потужність цих приладів в середньому складає 5 кВт. У найкращому становищі з цієї точки зору будуть ті, у кого на кухні є підведена потужність для електроплити. В такому разі для організації електропостачання достатньо лише кинути подовжувач на власну кухню та увімкнути його в розетку.

Щоб підвести живлення до генератора тепла у будинках з газовими кухонними плитами доведеться кидати кабель від щитової. В цьому випадку краще обладнати інфрачервону сауну.

Обладнання

Окрім генератора тепла для сауни знадобиться й інше обладнання:

• За стосунки для обігріву;
• Теплоізоляція;
• Вентиляційна система.

Квартирна сауна не є великою, а тому вам не потрібно купувати надто потужні теплоносії. Але зате потрібно дуже уважно поставитись до теплоізоляції. Найкращим чином підходить для цього мінеральноватяний утеплювач, який не реагує на високі температури, але при цьому здатен зберігати тепло не гірше, ніж пінопласт.

Вентиляція найкраще обладнана у ванній кімнаті. Це теж важливий момент, адже навіть при незначній вологості повітря, яку буде створювати домашня сауна, треба все обладнати так, щоб вона не проникла у саму квартиру.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: сауна
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Власна сауна в квартирі – важливі нюанси проекту*
06 грудень, 2018, 11:07