На Волині затримали браконьєрів, які ловили рибу на зимувальних ямах. ФОТО

На Волині затримали браконьєрів, які ловили рибу на зимувальних ямах. ФОТО
У період з 2 по 9 грудня державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 10 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Так, склали п’ять протоколів за порушення правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП) та один – за незаконний збут водних біоресурсів (ч. 1 ст. 88-1 КУпАП), - інформує пресслужба Волинського рибоохоронного патруля.

Крім того, оформили чотири акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

У порушників вилучили 30 кг водних біоресурсів. Наклали штрафів на суму 255 гривень за використання заборонених знарядь лову (сітні). Також вилучили 10 безгосподарських заборонених знарядь лову (сітні) - повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, 6 грудня під час рибоохоронного рейду Волинський рибпатруль зафіксував порушення правил рибальства на зимувальній ямі. Так, на поблизу села Римачі Любомльського району викрили чотирьох порушників, які з човнів за допомогою спінінгів ловили рибу на зимувальній ямі.

На осіб оформили протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП. Також з рибалками провели масово-роз’яснювальну роботу щодо заборони рибалити на зимувальних ямах та ознайомили з Правилами любительського та спортивного рибальства.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідкова інформація:

З першого листопада 2019 року на водоймах Волині триває осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах. Триватиме вона до початку весняно - літньої заборони на період нересту водних біоресурсів 2020 року.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині затримали браконьєрів, які ловили рибу на зимувальних ямах. ФОТО
10 грудень, 2019, 19:39