Луцьких учителів змушують купувати підручники у єдиній книгарні, - депутат

Луцьких учителів змушують купувати підручники у єдиній книгарні, - депутат
За повідомленням громадян вчителям Луцька ймовірно даються вказівки купувати підручники та робочі зошити для першого класу в магазині «Дім книги».

Про такі факти можливих зловживань при закупівлі шкільних підручників під час засідання сесії ради повідомив 29 травня депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов.

«До мене як депутата місцевої ради та координатора Громадського Руху «До майбутнього освітою» звернулися громадяни, які повідомили про факти можливих зловживань при закупівлі шкільних підручників», - зазначив Осіпов.

Зокрема громадяни вказують, що у єдиного продавця буцімто вказують купувати зошити для письма для першого класу, супутник букваря, зошити з читання, математики, природи, з основ здоров’я, музичного мистецтва, трудового навчання та англійської і німецької мов.

«Також громадяни вказують, що подібні вимоги контролюються з боку окремих місцевих чиновників, які викликають до себе вчителів і надають вказівки. Маю підозри, що ситуація із закупівлею шкільних підручників є типовою та має місце в усіх класах», - зазначив Осіпов.

Депутат просить перевірити наявність проявів корупції у діях місцевих чиновників, службових осіб управління освіти Луцької міської ради, директорів шкіл та їх заступників.

Окрім цього, Осіпов просить провести порівняльну вибіркову перевірку кількості проданих підручників магазином «Дім книги» та іншими суб’єктами господарювання, адекватність цін та реалізовані підручники, відповідність реалізованого асортименту підручників шкільній програмі, а також перевірити ймовірну пов’язаність службових осіб органів влади та місцевого самоврядування з засновниками та службовими особами підприємства.

Запит адресований теруправлінню АМКУ та прокурору Луцька Сергію Даніліну.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цей магазин находиться біля автостанції. І хочу зауважити, що у тому магазині дійсно багато книжок купляють іменно для закладів освіти. І у них у цей період виручка нормальна. Так що є що перевіряти.
Відповісти
Я сама купую там книги дитині, бо це найдешевша книгарня в Луцьку...
Відповісти
Зовсім не найдешевша...
Відповісти
А може той хто дав запит лобіює інтереси іншого магазину чи іншого торгового дому? Дуже часто в озвучуваних запитах не називаються ті, хто звернувся із зазначеною скаргою чи зверненням.
"...звернулися громадяни, які повідомили про факти можливих зловживань при закупівлі шкільних підручників", а може це наклеп чистої води?
Відповісти
А хто в управлінні освіти відповідає за підручники та формує замовлення?
Відповісти
Останні новини
Луцьких учителів змушують купувати підручники у єдиній книгарні, - депутат
29 травень, 2013, 12:48