У Табачника дозволили вишам починати навчальний рік, коли заманеться

У Табачника дозволили вишам починати навчальний рік, коли заманеться
У Міносвіти не проти того, щоб вищі навчальні заклади самі призначали дату початку нового навчального року.

Про це йдеться у листі МОН до ректорів вузів, ‒ пише Дзеркало тижня.

Раніше питання про початок року підняв уряд Криму, посилаючись на літній відпочинок студентів. Там попросили міністерство Дмитра Табачника прокоментувати ініціативу починати навчальний рік не 1 вересня, а пізніше.

«Вищий навчальний заклад має право самостійно встановлювати термін початку навчального року за умови обовʼязкового дотримання нормативних обсягів навчального часу. Перенесення терміну початку навчального року повинне бути узгоджене з дорадчими органами вузу і органом студентського самоврядування», ‒ йдеться в роз'яснювальному листі Міносвіти.

Винятком має бути лише навчання першокурсників ‒ для них рік повинен починатися обовʼязково 1 вересня. Це повʼязано зі вступною кампанією ‒ подача документів, вступні іспити, зарахування, укладання контрактів і т.д. Все це має суворі часові рамки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Може Крим ще щось захоче, а вся країна буде змінювати? То нехай у Криму і починають коли захочуть! Повинна бути система, а не що хочу - то ворочу!!!
Відповісти
Табачнику вигідно щоб українські діти зовсім не вчились, йому тільки побільше грошей урвати з студентів а розумні люди для влади не потрібні їм давай швачку Слюсарчука, якого Табачник зробив "проффесором"!
Відповісти
Останні новини
У Табачника дозволили вишам починати навчальний рік, коли заманеться
29 травень, 2013, 12:34