«Цей рік був дуже вдалим», – тренер луцьких волейболісток

«Цей рік був дуже вдалим», – тренер луцьких волейболісток
Луцька команда «Континіум-Волинь-Університет» має чим похвалитись за підсумками сезону, що минув.

Порахувати всі зірки лучанок та проаналізувати промахи допоміг в ексклюзивному інтерв’ю «Слово Волині» головний тренер волинянок Богуслав Галицький (на фото).

«Цей рік був дуже вдалим. Ми багато чого досягли: виграли Кубок України, стали срібними призерами Суперліги, до речі, другий рік поспіль, – наголосив тренер. – На жаль, не зуміли взяти «золото» чемпіонату. Команди дуже сильно налаштовуються на матчі з володарем Кубка. Суперники вважають за честь перемогти в цих матчах. Всі грають проти нас на повну силу», - каже він.

Цього сезону «Континіум-Волинь-Університет» дебютував на євроарені й досягнув високої планки 1/8 Кубку ЄКВ, аналогу футбольної Ліги Європи.

«Ми обіграли сильну італійську команду «П’яченцу». У Луцьку зал був переповнений, люди не мали навіть де стати. Мені дуже приємно, що на Волині люблять волейбол. Всі запитували, чи буде трансляція. Тож наш президент Степан Івахів профінансував прямі трансляції єврокубкових матчів. Вся Волинь бачила, як наші дівчата обігрують елітну італійську команду, де представлена вся збірна світу. Ми італійців вибили з Кубка ЄКВ у Кубок виклику, де вони дійшли до фіналу та програли тільки на золотому сеті. Далі на нашому шляху стала французька команда «Кале». Вдома ми легко виграли з рахунком 3:0, а на виїзді програли не без допомоги упереджених суддів», – розповідає Богуслав Галицький.

Розказав тренер і про рівень волинського волейболу. П’ятеро наших гравців виступали у складі молодіжної збірної України. Нещодавно пройшов чемпіонат світу (перший раунд європейська зона). Там теж мали бути п’ятеро наших гравців, але, за словами тренера, через травми зіграли лише двоє – Інна Молодцова та Алла Політанська.

«Я вважаю, що Волинська область ще не мала вищих досягнень у жодному ігровому виді спорту. Цей сезон, для мене особисто й нашої команди, пройшов на дуже високому рівні. І це завдяки тому, що в нас було хороше фінансування, добре ставлення. Степан Петрович виділив нам ті кошти, що ми просили. І тому ми показали саме ті результати», – повідав Галицький.

«Ми спіткнулися на останньому кроці до чемпіонства знову ж через травми. Туркула, Довгополюк, Політанська догравали сезон на вольових якостях, а заміни ще повноцінної немає. Знову ж основне ліберо – Оболонська – на фініші сезону вилетіла. Та ми виграли Кубок і срібні медалі Суперліги, а золото Вищої ліги виборов наш фарм-клуб. «Хімік» же має «золоті» медалі Суперліги і в кубку «бронзу». Тому в рейтингу в Україні ми перші. Це слова представників ФВУ», – додав тренер.

У майбутньому Галицький планує будувати команду на 95% з місцевих волейболісток:

«Вже в недалекому майбутньому, через три роки, ми виступатимемо силами винятково волинських волейболісток, запрошувати будемо максимум одного-двох гравців, бо є хороші результати росту нашої молоді», – зауважив він.

А от влітку, за словами головного тренера, дівчат чекає напружена робота та щоденні тренування.

«У них не буде влітку вільного часу. Виїжджаємо в Болгарію на 25 днів. Перші п’ять – відновлення, а решта – кроси, по два-три тренування на день, бо інакше я їх не підійму на належний рівень. Як тільки ми вийшли в Суперлігу, то громили всіх. Потім погналися за результатами і не приділяли належної уваги молодій зміні, міцному фундаменту, на якому й базується професійний волейбол. Зараз знову особисто контролюватиму кожне тренування», – каже Богуслав Галицький.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Цей рік був дуже вдалим», – тренер луцьких волейболісток
29 травень, 2013, 14:35