Ректора найбільшого університету Волині нагородили медаллю

Ректора найбільшого університету Волині нагородили медаллю
Ректора Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Ігоря Коцана нагородили медаллю «За визначний внесок у поширення ідеї єдності Європи».

23–25 травня посадовець взяв участь у проведенні ІІ Форуму ректорів педагогічних університетів Європи, що відбувся у м. Франкфурт-на-Майні (Німеччина), - повідомили у прес-службі вишу.

На Форумі членами Асоціації ректорів педагогічних університетів Європи був прийнятий стратегічний документ, який визначає духовну платформу формування нового вчителя для об’єднаної Європи ХХІ століття – «Педагогічна Конституція Європи».

Документ має міжнародне підґрунтя і підготовлений авторським колективом у складі ректора з України Віктора Андрущенка, професора з Німеччини Морітца Гюнцінґера та ректора з Литви Альгердіса Геджютіса.

«Наш проект – відповідь на вимогу часу. Це пошук ресурсів, шляхів і технологій взаєморозуміння і співпраці. Це – конкретний крок і конкретна справа, яка, ми певні, принесе абсолютно конкретний результат», – зазначив Віктор Андрущенко.

У жовтні 2013 р. (м. Ялта) під час засідання Правління Асоціації планується більш детальне обговорення цього питання.

Із програмною доповіддю на форумі виступила голова Комітету Європарламенту Доріс Пак, у якій високо оцінила і підтримала ідею формування аксіологічної платформи для формування Нового європейського вчителя. Також Пак висловила пропозиції щодо імплементації Педагогічної Конституції у європейський педагогічний простір.

Загалом текст Педагогічної Конституції Європи підписали 25 ректорів – учасників форуму з 11 країн Європи (Білорусі, Литви, Македонії, Молдови, Німеччини, Польщі, Росії, України, Чехії й ін.). Разом із тим учасники форуму засвідчили високу повагу до України – ініціатора означеного Проекту. Текст документа було законсервовано у так звані «капсули часу» та передано до Університету Ґете і Драгоманівського вишу. Третій екземпляр учасники форуму вирішили надіслати до Європарламенту.

Друга половина дня офіційного візиту відзначилася прийомом від організаторів форуму в клубі «Union International Club», участь у якому взяли ректори-учасники форуму, дипломати, ректори і професори низки німецьких університетів, працівники управлінських структур Університету Йогана Ґете, представники преси та бізнесових структур Федеративної Республіки Німеччини.

До слова, Почесний професор у галузі зв’язків та комунікації Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова Морітц Гунцінґер під час форуму вручив медаль «За визначний внесок у поширення ідеї єдності Європи» ректору СНУ імені Лесі Українки Ігорю Коцану.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: СНУ, Коцан
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а що?
ПОШИРЕННЯ ІДЕЇ!!!
ну просто титанічний труд!
Відповісти
Позорище для Волині,а не ректор!
Відповісти
Ипать-калатить,он скоро как Брежнев будет - весь в медалях да орденах!
Відповісти
За визначний внесок у поширення ідеї єдності Європи?!
то може він створив євросоюз?

так можна і бабу на базарі нагородити, за визначний внесок у поширення традиційної культури насіння соняшника серед народу України!
Відповісти
Куди влаштуватись на роботу після"конкретних справ і кроків європейському" учителю.
Відповісти
Останні новини
Ректора найбільшого університету Волині нагородили медаллю
30 травень, 2013, 08:29