Волинського борошна більшає, однак хліба меншає

Волинського борошна більшає, однак хліба меншає
На Волині збільшилися обсяги виробництва борошна, але поменшало власно випеченого хліба.

Про це зазначалося 1 лютого під час наради з питань ситуації на ринку хлібопродуктів.

В облдержадміністрації вважають, що проблемою для Волині є засилля хлібобулочної продукції з інших регіонів. За словами заступника голови облдержадміністрації Віталія Карпюка, ціни в області на хліб стабільні. Борошна вдосталь, і навіть, якби бракувало місцевого продукту, то торгівельна мережа й так уже заповнена тернопільським чи хмельницьким товаром.

Позитивом, на думку Карпюка, є страховий резерв зерна, який торік в області забезпечив стабільність в борошняній та ціновій політиці на хліб. Сьогодні на Волині є 2,2 тисячі тонн резервного зерна.

«Ми хочемо це зерно переробити на борошно, віддати хлібопекарям, щоб заплатити чергові кошти у форвард для закупівлі зерна майбутнього врожаю. Таким чином підтримати сільгоспвиробників та дати можливість реалізувати це зерно», - сказав Карпюк.

Також під час наради Віталій Карпюк повідомив, що обсяги виробництва борошна на Волині зросли, а випікання хліба – зменшилися. Проте він вважає, що ситуація не критична.

До хлібопеків питань щодо якості продукту та цін немає. Однак, заступник губернатора дорікнув торгівельним мережам. Мовляв, у них немає господарського підходу до реалізації хліба, який виробляється в області.

«Зайдіть в супермаркет і ви побачите, що там робиться. Я не можу сьогодні уявити, що хліб, привезений із Тернополя, може бути дешевший, ніж волинський хліб, який привезений за три кілометри з Теремно. Я не вірю в це. Звичайно, там менеджери відповідають за це і вони, я вважаю, поступають не правильно», - висловив своє невдоволення Віталій Карпюк.

За словами Карпюка, кожна десята буханка та булка, яка продається на Волині, випечена за межами області.

Заступник начальника управління економіки Галина Дика розповіла, що деякі волинські хлібозаводи наростили обсяг виробництва товару. Вона зазначила, що на Волині ціна кілограму хліба з пшеничного борошна вищого ґатунку – 5,18 гривні. А по Україні – 4,52 гривні. Щодо борошна, то ТзОВ «Волинь-зерно-продукт» для хлібопеків відпускає борошно вищого ґатунку по 2,7 гривні, а першого – по 2,4 гривні.

Що ж до якості хлібної продукції в області, то головний спеціаліст державної інспекції з питань справ споживачів в області Ольга Сілімончук зауважила, що до місцевих виробників претензій не має. Так само, як і Віталій Карпюк, Сілімончук дорікнула торгівельним мережам, які реалізовують продукцію, оскільки часто вони не вказують на етикетці інформацію, яка потрібна споживачу. Наприклад, масу та точну назву хліба.

«Скарги на хліб і кондитерські вироби інших виробників. Зокрема, були проблеми із пересувними торговими точками на проспекті Відродження і біля ТЦ «Гостинець». Вони були не забезпечені холодильним обладнанням. І діти потравилися кексами із заварним кремом. Ці точки демонтовані. Вони понесли покарання», - розповіла Ольга Сілімончук.

Однак, попри критику, під час зустрічі податківець відзначила пекарів, як справних платників податків.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
якщо не вигідно-закривайте пекарні.волинь бідний регіон а ціни як в Києві а люди у нас ледь виживають за рахунок пенсіонерів так як роботи немає.
Відповісти
самий кращий хліб з бреста а у нас роблять напівхімічний як вата якість відсутня але хочуть зірвати грошей з населення.
Відповісти
Останні новини
Волинського борошна більшає, однак хліба меншає
01 лютий, 2012, 15:30