Демонтований луцький фонтан був системою охолодження. ВІДЕО

Демонтований луцький фонтан був системою охолодження. ВІДЕО
Зі слів міського голови Луцька Миколи Романюка, фонтан у сквері на П'ятницькій гірці був системою охолодження.

Про це він заявив під час сесії міської ради, - пише Під прицілом.

Градоначальник пояснив, що ділянку, де два тижні тому демонтували фонтан, облагородять.

Романюк поінформував депутатський корпус про те, що влада, працюючи на об'єкті, виконує вказівки фахівців з ДП «Волинські старожитності». На підставі поради археологів на гірці «підрихтують» підпірну стінку, а на самій території знесли старі дерева. Окрім одного, яке зуміли відстояти місцеві мешканці. Там, де зараз асфальт, покладуть бруківку, сходи замінять.



«Що стосується самого фонтана. Як такого фонтана… його… не рахувався... Коли хтось десь знає більше – ну, Богдан Павлович, як архітектор знає, цей фонтан не тільки як фонтан був. А це була система охолодження для кінотеатру «Батьківщина». Як і фонтан, який біля драмтеатру – це система охолодження для театру... Якусь історичну цінність він не представляв... Прийнято рішення – це все, що були залишки – демонтувати, закласти просто його бруківкою, поставити лавочки, відновити світильники і все. Тобто, конструктивно нічого ніде не зачіпається, жодний квадратний сантиметр», - зауважив мер.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
мер уже надоїв, пора міняти, або раз по шапці дати...так давайте всі фонтани закатаємо в бруківку) і поставимо лавочки і світильник..от ділов, а навіщо нам ті фонтанчики у скверах...це ж не має ні історичної цінності, та і взагалі мабуть не красиво...ще раз стаю впевненим у тому що мер Луцька не є господарем міста
Відповісти
На мою думку, все пов'язано з приїздом Азірова і відкриттям центру адміністративних послуг. Як же ж це старе бздо пройдеться 100 метрів до ЦОА пішки? Значить, треба зробити парковку, щоб під'їхав з вітерцем. На Медведєва (Сенаторки Левчанівської) ремонт теж з тих же причин почався.
От же ж показушник комсомольський, наш папа-Романюк, блін...
Відповісти
а на решту доріг їх фіг. У нас все робиться для когоьс і під когось, а простий народ як завжди у ЖП.
Відповісти
Так это хорошо, что системой охлаждения. А ведь могли сказать, что это был радиальный отстойник или сборник фекальных вод.
Відповісти
А у нас в центрі мав бути модний фонтан. І де тепер він?
Відповісти
От нероби як найлегше асфальт, бруківка, закатати. А зробити сквер з фонтанчиком де було б приемно посидіти в спеку в тіні дерева. Слабо лишби крали і нічого неробили. А дорогу на Медведева дійсно аж до піску асфальт зняли ну хоть 100метрів дороги зроблять, але я впевнений що на слідуючий рік після зими і її будуть латати, а може і латати незахочуть.
Відповісти
В нас що не роблять, все не так як треба- не для людей!!!
Починають з руйнації і нею закінчують! Ну хоча б порадились
з людьми, з творчою молоддю наприклад, тоді б цікавіші ідеї були. Мізки у влади не працюють! Якось Чорномирдін сказав "у нас какую организацию не делай, все равно получается
КПСС".
Відповісти
Згадайте минуле Романюка та гасла на зразок
Весь мир насилья мы разрушим
До основанья, а затем
Мы наш, мы новый мир построим,
Кто был ничем, тот станет всем
Відповісти
Останні новини
Демонтований луцький фонтан був системою охолодження. ВІДЕО
30 травень, 2013, 11:08