У Луцьку мешканців багатоповерхівок хочуть змусити зняти супутникові антени

У Луцьку мешканців багатоповерхівок хочуть змусити зняти супутникові антени
У багатоповерхівках Луцька за останній тиждень житлово-комунальні підприємства розвісили оголошення, зміст яких зводився до того, що власники супутникових антен повинні виробити на них технічну документацію або демонтувати.

Не одного лучанина оголошення збентежило, адже супутниковим телебаченням користується дуже багато мешканців багатоповерхівок. На дев’ятиповерховий будинок обов’язково знайдеться більше десятка антен, ‒ пишуть Відомості.

І от тепер ЖКП попереджає, що «для встановлення супутникової антени необхідно: звернутися з відповідною заявою та отримати погодження на розміщення та встановлення технічних елементів у власника будинку; виготовити проект на установку супутникової антени. Проект повинен містити дані, висновки, розрахунки щодо міцності обладнання й елементів його кріплення, можливого негативного впливу установки обладнання на конструкції та елементи будівлі» і т.д.

Все це робиться відповідно до рішення виконкому Луцької міської ради від 20.03.2013 року №164, яким затверджено «Порядок розміщення та встановлення технічних елементів на будівлях і спорудах у місті Луцьку».

У разі невиконання вимог ЖКП грозяться демонтувати супутникові антени.

Найперше журналісти відправились у технічний відділ ЖКП №3 як звичайні споживачі. Виявляється, супутникові антени мають зняти лише ті громадяни, які розмістили їх на димохідних і вентиляційних каналах. Ті ж, чиї антени прикріплені до стін будинку чи балкона, можуть спати спокійно.

Щоправда, з єдиною засторогою: «тарілочка» має бути розміщена на стіні, дотичній до вашої квартири. У разі, коли вона «заходить» на територію сусіда, повинен бути його дозвіл. Що ж до виготовлення технічної документації, то це стосується лише фірм, які ведуть у будинку кабельне телебачення чи Інтернет.

Те, що демонтувати вже встановлені супутникові антени мають лише ті громадяни, які зробили це з порушенням державних будівельних норм, підтвердив і начальник відділу експлуатації та ремонту житлового фонду департаменту ЖКГ Луцької міської ради Юрій Крась.

«Всі антени з димових і вентиляційних каналів мають бути зняті. Адже вони встановлені з порушеннями, ‒ розповів посадовець. ‒ Якщо це не зроблять добровільно їх власники, то демонтаж проведуть представники ЖКП чи ОСББ. Саму антену при цьому заберуть. Власнику доведеться заплатити гроші за її демонтування. Вже встановлені без порушень супутникові антени ніхто чіпати не буде. Ті ж, хто захоче це зробити, мають узяти технічні умови у ЖКП».

Ігор Крась зазначив, що робитимуть це, найімовірніше, безплатно.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Політика влади по обмеженню доступу насалення до альтернативної інформації. Підключайтесь до провільтрованого і процензурованого Т2.
Відповісти
Дійсно, місцева влада проводить політику абсурду та відповідно з повітря хоче зробити гроші.
Запитання - чи ЖЕКИ та інші контролюючі установи дійсно заміряли які випромінювання від встановлених антен сотового і мобільного звязку, інших випромінюючих та передаючих приладів
Відповісти
Вставлю свої 3коп. в цю тему!!! Ніхто не заміряв! В Києві є
така лабораторія і чув цих фахіців по радіо, вони якраз
і говорили про ці проблеми що і сотові антени дуже "фонять". Але люди просто тупо, внаслідок своєї
неосвіченості, байдужості, залежності від телекомунікації
вперто не хочуть помічати цієї проблеми. А вона є!!!
А в принципі, якщо установка антен буде безконтрольною,
дахам в багатоповерхових будинках буде капець, а бо нехай ОСББ( якщо є такі) несе відповідаьність і т.д.
Відповісти
І що ж у комплектації тарілки може фонити? Балванки які втановлюють - це лише приймачі частоти (вони завжди розташовані на відстані, якщо комусь страшно) сприймають і централізують сигнал, що вже є поширеним із супутників (які розташовується над екватором) та передається екранованим кабелем на тюнер який і розкодовує сигнал. Звертаю увагу приймають сигна а не передають! максимум часткові електромагнітні але ПК та телевізори дають сильніші коливання. Увімкніть праску через 10 метровий подовжувач спутавши його і це буде серйозніше електромагнітне поле ніж супутникове телебачення.
Відповісти
Проте, вже три місяці намагаюся "достукатися" до фірм, які надають послуги кабельного телебачення. жодна з них ще не має технічної можливості. настільки ліниві, що навіть конкурувати між собою не хочуть.
Відповісти
Такі оголошення весіли давно, потім їх позривали. У нашому будинку одна сусідка повісила на криші ту антену. А решта 2-і антени вісять на території своїх квартир. Так що цікаво як будуть ті дозвола братися!
Відповісти
то ж написано-НА ДИМОХОДАХ,і це правильно,ви самі подумайте скільки років тим димоходам,вони самі вже валяться,а якшо ще туди антену вцепити,то при великому вітрі може взагалі розвалитись і цеглина може впасти вам на голову,а ви потім скарги будете писати(якшо зможете),то як ви думаєте-правильне це рішення чи ні...
P.S.я ніякого відношення не маю до жкп чи влади,але сам лічно бачив таке
Відповісти
І знову на людять хочуть заробити гроші. Скоро за те що дихаємо будемо платити гроші....
Відповісти
Керівники жеків прийдіть і зніміть мою власність але будьте готові нести відповідальність за крадіжку майна з ознаками попередньої змови осіб, введення в оману та звичайно використання свого службового становища. Ну хто перший?
А писульки на дверях без відповідних штампів та печаток "свіженьких та мокреньких" це лише свідоме засмічува та псування фасадів будівель та дверей!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку мешканців багатоповерхівок хочуть змусити зняти супутникові антени
30 травень, 2013, 11:29