Замість масла дошкільнята Луцька їли спред

Замість масла дошкільнята Луцька їли спред
У маслі та буряках, які подавали дітям ДНЗ №28 Луцька,знайшли перевищення нітратів та вміст рослинної олії у вершковому маслі.

Про це 30 травня під час сесії Луцької міської ради повідомив депутат Іван Смоленг (Партія регіонів), який також є начальником обласної інспекції захисту прав споживачів.

Зокрема, Смоленг розповів, що перевірку проводили за поданням прокурора області Андрія Параки. Наосліп вибрали сім дитсадків і у трьох знайшли порушення.

Наприклад, у ДНЗ №28 використовували замість вершкового масла спред, адже у так званому маслі знайшли рослинну олію. А у буряках було перевищення рівня нітратів. І хоча дітям цей овоч подають вареним – повністю шкідливі речовини не зникають.

«При лабораторних дослідженнях у червоних буряках виявили нітрати, а у маслі – рослинні жири. Це вже не масло, а спред. Масло виготовляли у Львівській області. Було направлено припис на зняття для використання у їжу. Припис виконано. Постачальників притягнуто до економічних та адміністративних штрафів», - каже Смоленг.

Депутат порівнює, що у школах якість продуктів, які готують для дітей, краща, аніж у ДНЗ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
хай би №17 перевірили,там і гроші на екостудію відмиваються,і все інше знайдуть,а про спред я взагалі мовчу,це треба не садочки перевіряти,а підприємця який постачає спред під масло...
Відповісти
икористовували замість вершкового масла сЕред!!!Ало!
Відповісти
Одні думають як то тендер виграти і з нужними людьми поділитися. А здоровя нашої малечі, то вже питання друге. І воно нікого не обходить. То чому ж наші великі "органи" нічого не перевіряють і не займаються цим? Ау? де ви "органи".
Відповісти
Останні новини
Замість масла дошкільнята Луцька їли спред
30 травень, 2013, 13:22