Медик назвала продукти, які можуть призвести до раку

Медик назвала продукти, які можуть призвести до раку
Продукти швидкого приготування містять величезну кількість консервантів, барвників і підсилювачів смаку, які не просто негативно впливають на функції внутрішніх органів, але й можуть стати причиною розвитку низки недуг.

Про це розповіла лікар Вікторія Савицька, - передає ГолосUA.

Продукти з пакетика, які достатньо залити водою для приготування, завжди дуже зручні, адже не вимагають зусиль та часу, причому вони часто подобаються навіть більше, ніж домашні. Особливо популярні локшина швидкого приготування й різні пюре і каші зі смаком курки, грибів, свинини і т. д.

Всі подібні продукти містять глютамат натрію – один з видів підсилювачів смаку. Завдяки йому ця їжа стає більш ароматною, а її смак – виразним і незабутнім.

«Консерванти, барвники, підсилювачі та інше надають банальній їжі апетитного вигляду, а інша хімія в складі допомагає продукту довго не псуватися. Самі по собі ці компоненти дозволені в більшості країн світу для приготування харчових продуктів. Ось тільки, як встановили вчені, при інших факторах ризику, вони можуть спровокувати ріст ракових клітин», - попереджає лікар.

З тієї ж причини фахівець радить звести до мінімуму, а за можливості – виключити з раціону будь-які майонези, кетчупи й будь-які інші готові соуси та приправи.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Глутамат натрію в нормальних дозах ніяк не впливає на здоров‘я
Відповісти