Розвінчуємо поширені міфи про Google Ads*

Розвінчуємо поширені міфи про Google Ads*
В умовах все більш жорсткої конкуренції бізнесу доводиться шукати нові можливості для донесення інформації до потенційних клієнтів. Одним з найефективніших сучасних інструментів для цього є Google Ads. Часто маркетологи-початківці ставляться з недовірою до цього сервісу, що пояснюється рядом невірних думок про нього. Нижче ми пояснимо, чому деякі побоювання стосовно Google Ads є лише міфами.

Люди не натискають на оголошення

Google є публічною компанією, і кожен бажаючий може отримати доступ до її фінансових звітів. Як ви думаєте, скільки грошей компанія заробляє щодня на AdWords? 1 мільйон доларів? 10 мільйонів? Звучить неймовірно, але щоденні прибутки досягають $100 млн. І їх приносять люди, які тиснуть на оголошення. Тож це реально працює. Спеціалісти Google постійно працюють над тим, аби зробити оголошення більш ефективними.

Конкуренти можуть накручувати кліки

Google використовує дуже складну технологію для захисту від махінацій, пов’язаних з «шахрайськими кліками». Система відсіює неефективні переходи за посиланням. Для цього проводиться аналіз багатьох факторів, в т.ч. IP-адреси, поведінки користувача в мережі та ін.

Будь-яка підозріла активність швидко виявляється та припиняється. Якщо компанія бачить велику кількість підозрілих переходів за посиланням (наприклад, з регіону, який не є частиною її цільового ринку), вона може зв’язатися з Google або з MixDigital і поскаржитися. Кошти, витрачені на такі неефективні кліки, повертаються рекламодавцеві.

Вихід на першу позицію в списку пошукової системи – єдина умова успіху

Не завжди вигідно займати першу позицію в списку пошукової видачі. Це може зацікавити людей, які насправді не дуже зацікавлені у придбанні товару чи послуги. Вони переходять за посиланням лише тому, що воно є добре помітним. В результаті ви лише платитимете за кліки, які не приносять потрібного результату, хоч і не є шахрайськими. Вихід на другу, третю, четверту чи п’яту позицію може виявитися навіть ефективнішим і навіть дешевшим. Тож не варто думати, що весь успіх рекламної кампанії пов'язаний лише з першим місцем у рейтингу Google.

Це надто дорого

AdWords не є безкоштовним сервісом. Однак він є доступним для різних представників бізнесу – від приватних підприємців до великих корпорацій. Клієнт самостійно встановлює суму коштів, яку готовий витратити за кожен день та за всю рекламну кампанію. Бюджет можна контролювати та за потреби змінювати його. Якщо правильно використовувати можливості AdWords, інвестиції точно будуть виправданими.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Google
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.