Дерева, які посадили луцькі студенти 9 років тому, вже стали молодим лісом

Дерева, які посадили луцькі студенти 9 років тому, вже стали молодим лісом
За 13 років існування Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» до відновлення лісів на Волині долучалися сотні тисяч людей: представники влади, громадськості, журналісти, працівники освіти, медицини та приватних структур… Чимало з них постійно цікавляться своїм лісом, приїжджають на ділянки, фотографуються. Частенько розпитують про стан культур чи вже й лісів при зустрічі з лісівниками. Люди зізнаються: такі події запам’ятовуються на все життя.

Про це пишуть на сайті Волинського ОУЛМГ.

Анатолій Кравчук – викладач історії Луцького педагогічного коледжу, керівник суспільно-політичного клубу «Всесвіт». До нього входять студенти других-четвертих курсів. Свого часу – у 2011 році – разом із студентами долучилися до відновлення лісів на території ДП «Колківське ЛГ».



Зустрічав студентів тодішній головний лісничий ДП «Колківське ЛГ» Юрій Рибчинський, який познайомив з історією Колківського підприємства і запросив в урочище Пеньківщина, де колектив і висадив сіянці сосни та берези на 2 га площі.

Тієї весни у рамках Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» лісогосподарство створило понад 70 гектарів лісових культур, з них майже 30 гектарів посадили такі ж хлопці і дівчата.

Тоді ще студенти педколеджу створюють лісові культури…
Лісівники запевняли тодішніх студентів, що за десятки років тут будуть гарні доглянуті ліси. Проте тоді у це важко вірилося. Але свого слова лісівники дотримали: ліси зберегли, доглянули – і вже є результат.

Студентський ліс – практично над самою трасою «Луцьк-Колки». Тож щоразу, проїжджаючи повз ту пам’ятну ділянку, тепер уже молоді люди, які його створювали, можуть переконатися: ліс прижився і гарно росте.

Як і на тисячах гектарів таких же ділянок, створених у різні роки.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Дерева, які посадили луцькі студенти 9 років тому, вже стали молодим лісом
19 грудень, 2019, 21:41