П'ята частина українського м'яса – з Волині

П'ята частина українського м'яса – з Волині
У Горохівському коледжі Львівського національного технічного університету відбувся ярмарок професій.

Заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк, перебуваючи з робочою поїздкою в районі, зустрівся з молоддю. Він розповів про динамічний розвиток аграрного сектору на Волині та низку державних та регіональних програм підтримки АПК, - повідомили у прес-службі ОДА.

За його словами, кілька років поспіль держава щороку виділяє близько 250 мільйонів гривень на підтримку українських одноосібників. Зокрема, більше половини коштів за державними програмами тваринництва отримує Волинь.

Водночас відзначив, що наш край займає лідируючу позицію у м’ясному напрямку продуктивності - 21% у загальнодержавній частці. На сьогодні в усіх категоріях обласних господарств утримується 213,3 тисячі голів великої рогатої худоби, а це - на 3,5% більше, ніж торік.

З року в рік збільшується не лише кількість великої рогатої худоби, але й надої молока. Так, у 2010-му надій молока на одну корову становив 2800 літрів, а вже у 2012 році - понад 4000 літрів. Цьому сприяє впровадження сучасних технологій у селекційно-племінній роботі.

Колишні випускники, а нині – провідні аграрії Волині Валентина Здрилюк (СГПП «Дружба», Віктор Шумський (СГПП «Рать») та Валентин Вавринович (ТзОВ «Волинь-Нова»), також відвідали ярмарок професій у Горохові. Вони поділилися досвідом роботи і запросили до співпраці випускників коледжу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: м'ясо
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Заголовок и первый абзац - какая логическая связь. ))))
Відповісти
П"ята частина українського м"яса - волинський контрабас.
Відповісти
чому мовчать за виступ Романа Притолюка,який надав об'єктивну оцінку "пакращенням" с/г Горохівщини на чолі з пані Ж.?
Відповісти