На Волині визначили книги, які надрукують за бюджетні кошти

На Волині визначили книги, які надрукують за бюджетні кошти
У Волинській облдержадміністрації відбулося засідання експертної ради з питань видавничої справи.

Присутні заслухали звіт про діяльність експертної ради у 2012 році, - повідомили у прес-службі ОДА.

У минулому році відбулось два засідання, за підсумками яких колегіальним рішенням членів експертної ради було рекомендовано до видання 41 книгу.

Загальна сума рахунків обраних видавничих проектів склала 468,75 тисяч гривень.

Видання книг здійснює нововолинська друкарня видавнича група «Формат» Володимира Купровського. 23 травня бібліотекам та авторам вже було передано повний тираж 13-ти виготовлених книг. Решта книг запущені у друк і найближчим часом також з’являться на полицях бібліотек.

Цього разу на розгляд виносилось 22 заяви на фінансування. Члени експертної ради рекомендували підтримати видання 18 книг.

Як зазначив заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк, у рік дитячої творчості обласна експерта рада фінансово підтримає книги для дітей шести волинських авторів.

Довідка

За рахунок коштів обласного бюджету в друк вийдуть наступні книги: альбом художньої графіки Євгена Понагайби «Прелюдія до зустрічі», «Нічниця» Жанни Куяви, «Провинна сльоза вранішнього сонця» Світлани Богдан, «Казочки і колисанки для Максима та Оксанки» Ніни Горик, «Золоті зірки Волині» Ігоря Пасюка та Миколи Яровенко, «Я запрошую Вас на Волинь» Галини Васіної, збірка пісень композиторів України та Волині на поетичні твори Василя Гея, книжка для дітей Надії Гуменюк «Перекотиняв», шаховий енциклопедичний словник Володимира Батури, «Волинська абетка» Йосипа Струцюка, «Розмова із літератором. Сучасна українська художня творчість в іменах» Віктора Яручика, «Українська абетка» Олесі Тоцької, «Реконструкція» Віктора Лазарука, «Над Світязем ранок» Мирослава Стефанишиного, «Дружбу вмійте цінувати» Валентини Лисюк, «Літа і дороги» Івана Чернецького, «Попіл Чорнобиля» Юрія Зилюка та переклад з польської повісті Габріелі Запольської «Малашка» Сергія Гупало.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Де можна придбати книгу нашого Президента?
Відповісти
Останні новини
На Волині визначили книги, які надрукують за бюджетні кошти
31 травень, 2013, 08:05