Як засідала вчена рада СНУ. ФОТО

Як засідала вчена рада СНУ. ФОТО
У Луцьку відбулося засідання вченої ради Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Захід відбувся 30 травня в межах відзначення Дня університету, - пишуть Волинські новини.

Серед гостей на заході були присутні очільник Волинської єпархії УПЦ КП митрополит Луцький і Волинський Михаїл, голова Волинської облради Володимир Войтович, перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук, народний депутат України Катерина Ващук.

Після того, як відзвучав гімн СНУ, урочистості розпочали із листа-привітання з нагоди Дня СНУ від народного депутата України, голови Народної партії, академіка НАН України Володимира Литвина.

Привітавши виш зі святом, нардеп відзначив, що нині цей багатопрофільний наукового-освітній комплекс – один із лідерів вітчизняної освіти, який формуватиме громадян ХХІ століття.



Ректор Національного педагогічного університету імені Драгоманова, академіка НАПН України, члена наглядової ради СНУ Віктор Андрущенко також долучився до привітань, надіславши листа.

Опісля вітальних слів усіх, хто був причетний до становлення університету протягом 73 років його існування, ректор СНУ Ігор Коцан закликав вшанувати хвилиною мовчання.



У своїй промові очільник університету згадав про конкурентоздатність вишу і зазначив, що СНУ намагатиметься здобути не лише національне визнання, але й результатів на міжнародній арені. Мовляв, одне з основних завдань університету – інтеграція до європейського освітнього простору.

Своєю чергою, Катерина Ващук розповіла, що вона горда тим, що її «рідний університет, який відкрив їй дорогу в життя, не стоїть на місці, і додала, що енергійні і мудрі студенти СНУ – надія Волині й України.



Окрім того, нардеп відзначила студентів-переможців конкурсу наукових робіт, який торік стартував в СНУ. За перемогу спудеї отримали й грошову винагороду. Так, перше місце і премію обсягом 3 тисячі гривень отримав студент історичного факультету СНУ Сергій Гладищук.

Зазначила Катерина Ващук і те, що вже восени 2013 року 50 кращих студентів вишу отримають можливість відвідати Верховну Раду України.



До привітань приєднався і Володимир Войтович - також вихованець колишнього педагогічного інституту. Голова Волиньради відзначив працівників університету подяками.

До того ж, педагоги з СНУ отримали подяки Луцького міського голови та голови Волинської ОДА, а деяким вручили й атестати доцентів та професорів. Відзначили викладачів і бронзовими, срібними та золотими нагрудними знаками СНУ. Серед тих, хто отримав найвищу нагороду вишу, були й митрополит Луцький та Волинський Михаїл та нардеп Катерина Ващук.

Опісля урочистої частини для усіх присутніх влаштували концерт.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: СНУ, Коцан
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
скільки знайомих облич) приємних і не дуже)більше перших
Відповісти
А де ПаДлиця?:)
Відповісти