Особливості добровільного страхування майна фізичних осіб*

Особливості добровільного страхування майна фізичних осіб*
Мінімізувати ризик пошкодження чи втрати майна можна з допомогою страхування. На сторінці https://polis24.com.ua/strahovanie-kvartiry-doma/ ви знайдете всю інформацію стосовно страхування нерухомості та зможете оформити страховку одразу в режимі онлайн. Вартість оформлення договору доступна, кожен свідомий громадянин, який турбується про своє майбутнє має можливість застрахувати себе від непередбачуваних ситуацій, які можуть повести за собою значні фінансові втрати.

Види страхування майна

Страхування майна фізичних осіб поділяється на такі види:

• страхування нерухомості (повне або часткове, так, можна застрахувати дім повністю, а можна лише його частину, наприклад, дах, стіни, фундамент);
• страхування власного життя та здоров’я (на випадок травми, нещасного випадку чи смерті, в останній ситуації компенсацію отримують близькі родичі загиблого, батьки, діти, чоловік/дружина);
• страхування вантажу, власного майна під час транспортування в інший населений пункт чи за кордон;
• страхування транспортного засобу.

Страхування фізичних осіб вартує небагато, однак дозволяє захистити себе та своє майно від небезпек. В найбільш розвинених країнах світу договір страхування оформляє майже кожен громадянин, така тенденція з кожним роком набуває популярності в нашій країні.

Для чого потрібне страхування майна

На сьогоднішній день Законодавством України не прописано обов’язкове страхування фізичних осіб та нерухомого майна (рухоме майно, тобто транспортні засоби, підлягають обов’язковому страхуванню). Однак все більше громадян оформляють договір з страховою компанією добровільно, оскільки він дозволяє отримати компенсацію у випадку:

• пожару;
• пошкодження;
• крадіжки;
• повного або часткового зникнення;
• стихійного лиха;
• незаконних дій невідомих (наприклад, злом, побиті вікна, пошкоджені меблі та побутова техніка).

Якщо перелічені вище дії і ситуації завдали шкоди майну, договір страхування гарантує фінансову компенсацію завданих збитків. Для того щоб її отримати, у випадках, передбачених страховим договором, необхідно надати страховій компанії офіційні документи, які доказують правдивість даних та дають оцінку завданої шкоди.

У випадку настання страхової ситуації особа, якій було завдано шкоди зобов’язана на протязі трьох днів повідомити про неї страхову компанію, з якою укладено договір, та протягом тижня передати відповідні документи на розгляд. Компенсація надходить на протязі 30 календарних днів з моменту звернення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Особливості добровільного страхування майна фізичних осіб*
24 грудень, 2018, 17:22