Як збільшити обсяги виробництва у галузі свинарства?*

Як збільшити обсяги виробництва у галузі свинарства?*
Уже протягом багатьох років свинарство є однією з провідних галузей сільського господарства в Україні. Саме цей напрямок, як доводить компания ДФУ Агро на своєму прикладі, здатний приносити чималий прибуток фермерам та державі за умов правильної оптимізації. До того ж, фахівці прогнозують підвищення попиту на свинину у найближчі кілька років. Єдине, для збільшення обсягів виробництва місцевим фермерам доведеться оновлювати обладнання на підприємствах, використовувати науково-обґрунтовані технології та вести свою діяльність відповідно до міжнародних стандартів якості та безпечності харчових продуктів. До того ж, забезпечення комфорту тварин та гуманне ставлення до них допоможе повністю розкрити їх біологічний потенціал, чого уже вдалося досягнути компанії ДФУ Агро.

Які рішення допомогли ДФУ Агро досягнути високих результатів у свинарстві?

• Виведення гібридних порід свиней. З метою досягнення гарних показників продуктивності та збільшення відсотку м’яса господарство застосувало систему схрещування свиней від данської компанії Danish Genetics. В результаті тривалої роботи було виведено трипорідний гібрид, м'ясо якого вважається дієтичним, містить багато білка та мінімальну кількість жиру.
• Власні відділи рослинництва. В процесі вирощування свиней компанія ДФУ Агро не використовує стимуляторів росту, антибіотиків та дієтичних добавок. Тварин годують кормами, які виготовляють з кукурудзи, соняшника та сої. Всі ці культури вирощуються на власних полях під постійним контролем рівня екологічної безпеки. Завдяки цьому вдається отримувати безпечне та корисне м'ясо. До того ж, збільшити прибуток господарства вдається за допомогою продажу залишків сільськогосподарських культур.
• Комфортні умови утримання тварин. Крім хорошого харчування, тварини отримують найкращі умови для свого росту. Наприклад, на фермах працюють автоматизовані системи вентиляції, теплої підлоги, мікроклімату, гноєвидалення та інфрачервоні лампи для обігріву тварин.
• Високий рівень безпеки. Ні для кого не секрет, що в нашій країні щорічно фіксуються випадки масових захворювань свиней. Саме тому, аби не допустити проникнення збудників цих хвороб на територію фермерського господарства, тут регулярно проводиться дезінфекція виробничих приміщень, транспорту, санітарний контроль працівників та відвідувачів, а також регулярний огляд самих тварин закордонними ветеринарами.

І це далеко не весь перелік рішень, завдяки яким ДФУ Агро ввійшла в двадцятку найбільших свинарських господарств України. А якщо ці ідеї використовувати й в інших господарствах, нашим фермерам вдасться досягнути високих результатів у галузі свинарства.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.