Євро-2012 можуть відіграти за новими правилами

Євро-2012 можуть відіграти за новими правилами
ФІФА хоче змінити низку правил у футболі: одне з них - може дозволити командам проводити додаткову четверту заміну в овертаймі, якщо це позитивно позначиться на здоров'ї гравців.

Про це інформує Gazeta.ua.

Питання буде розглянуто на засіданні Міжнародної ради футбольних асоціацій (IFAB), що відповідає за футбольні правила, яке відбудеться в березні. До порядку денного засідання IFAB знову ввійде питання про технології фіксування взяття воріт. З восьми представлених систем IFAB вибере ті, які пройдуть новий етап тестування в березні.

Остаточне рішення про технологію визначення гола буде прийнято на засіданні IFAB 2 липня, яке може пройти в Києві після чемпіонату Європи-2012.

Також IFAB може скасувати систему «потрійного покарання», коли за зрив гольової атаки гравець отримував «червону» картку і вилучався з поля. А суперники заробляли право пробити пенальті.

«Червону» картку пропонується показувати лише тоді, якщо футболіст навмисно зіграв рукою в своєму штрафному, перешкодивши забити гол. Або, якщо гравець, який не має можливості зіграти в м'яч, зробив грубий підкат ззаду.

IFAB - єдина організація, наділена повноваженнями вносити зміни в правила гри у футбол. У неї входять футбольні асоціації Англії, Уельсу, Шотландії і Північної Ірландії, кожна з яких має один голос, і ФІФА, що має чотири голоси.

Для ухвалення змін в правилах необхідно не менш шести голосів з восьми.

Прийняті IFAB зміни зазвичай вступають в силу з 1 липня поточного року. Проте спеціальним рішенням організації зміни можуть бути прийняті раніше. В цьому випадку нові правила можна буде застосувати і під час Євро-2012.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Євро-2012 можуть відіграти за новими правилами
01 лютий, 2012, 17:54