Волинські депутати не хочуть забороняти аборти

Волинські депутати не хочуть забороняти аборти
У Волинській обласній раді знову сперечалися про заборону абортів.

Депутат Віталій Собко («Свобода») під час сесії 31 травня знову звернувся до колег з проханням підтримати його проект рішення щодо підтримки заборони штучного переривання вагітності.

Українське законодавство не забороняє проведення абортів за терміну вагітності від 12-ти до 22-х тижнів. На думку Собка, чинне законодавство щодо абортів «злочинне, смертоносне і цинічне».

«Якщо робити аборт, то ця маленька істота зазнає таких самих страждань, як і доросла людина, яку тортурами, катуванням доводять до смерті», – переконаний депутат-священик.

Як відомо, народні депутати від ВО «Свобода» Олександр Сич, Руслан Марцінків та Руслан Зелик зареєстрували у Верховній Раді законопроект, який передбачає законодавчу заборону штучного переривання вагітності (абортів). Собко хоче, аби і депутати Волиньради підтримали законодавчу ініціативу цих нардепів.

Ініціатори пропонують законодавчо заборонити штучне переривання вагітності, окрім випадків, встановлених чинним законодавством України, а саме: якщо вагітність становить пряму загрозу життю вагітної жінки; наявності медичних показань щодо патології плоду, несумісної з життям дитини після народження; доведених у судовому порядку фактів зачаття дитини в результаті зґвалтування.

При цьому проведення операції зі штучного переривання вагітності (аборту), окрім випадків, передбачених законодавством, має каратися кримінальною відповідальністю. За таких обставин особі загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 7 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років. У разі ж проведення операції штучного переривання вагітності особою, яка не має спеціальної медичної освіти, така особа карається позбавленням волі на строк до 7 років.

Віталій Собко категорично заперечує поширений аргумент, ніби заборона абортів призведе до того, що аборти все одно робитимуть, але в кримінальний спосіб, а це своєю чергою підвищить смертність жінок. Депутат вважає це абсурдом і наводить свої аналогії.

«Якщо закон дозволяє аборт, піклуючись про жінку і лікаря, про контроль над цим процесом, то давайте легалізуємо з цієї ж причини убивства, крадіжки, корупцію, поширення наркотиків. Принаймні тоді жертви цих злочинів зможуть себе захистити. На відміну від ненароджених дітей», – висловився він.

«З релігійної точки зору загальновідомо: штучне переривання вагітності є вбивством людини. З точки зору медичної етики аборт є оскверненням та спотворенням високого покликання лікаря, завдання якого – лікувати і рятувати життя людини, а не нищити його прямим втручанням. З позиції філософської антропології людина є особою, тобто істотою, яка наділена розумом, почуттями та вільною волею. Дитина є особою від зачаття, і вже з цього моменту їй притаманна специфічно особиста гідність та недоторканні основні права, такі ж, які притаманні дорослій людині. З позиції економічної теорії та національної безпеки довготривалий та стабільний розвиток економічних показників можливий лише в країнах із достатнім демографічним приростом», – йдеться у пояснювальній записці до проекту рішення Собка.

Однак аргументи Собка не переконали депутатів Волинської облради, тому його проект рішення врешті не підтримали.

Нагадаємо, Волинь – лідер за кількістю абортів у Західній Україні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: аборт, Собко
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 17
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Для початку вони не можуть.
Відповісти
Чоловіки!!!.краще ідіть посадіть дерева.
Відповісти
Никто никогда не запретит то, что приносит доход. Что будет делать Бл-мед, который только на этом черном бизнесе и процветает?
Відповісти
якщо аборт це вбивство, то мінєт - людоїдство. мракобісам місце в церквах а не в радах.
Відповісти
Перш ніж писати подивись у гуглі на якому терміні у плода чути серцебиття.
Відповісти
і яка нафіг різниця?
Відповісти
І заодно подивись про мінєт, що то є поїдання хвостатиків, які самі по собі ніякої цінності не представляють. Особливо такі, як у тебе, очевидно.
Відповісти
ага, а на в 3 місяці плід представляє величезну цінність....
Відповісти
Exaboto, судячи по твоїх коментарях, тобі не місце серед адекватних людей! Чи то у тебе брак розуму, чи то якісь психічні розлади!
Відповісти
Ти лікар? от і не пиз.и :)))
Відповісти
Ти лікар, шоб говорити, шо плід в 3 місяці не представляє величезну цінність?
однозначно закомплексований і з душевними травмами чолов"яга
Відповісти
а ту не потрібно бути лікарем. І так зрозуміло, що істота, поки вона не може жити без матері (ззовні матері) не представляє жодної цінності.
Відповісти
Якщо іх навіть заборонять, жінка яка захоче зробити аборт вона найде людей які це зроблять, вот тоді і почнуть заробляти чорні гроші, не говорячи проте, що ці аборти будуть робити хто зна де, наприклад у підвалах і загрожувати вже жінці якій роблять аборт.
Відповісти
Якщо іх навіть заборонять, жінка яка захоче зробити аборт вона найде людей які це зроблять, вот тоді і почнуть заробляти чорні гроші, не говорячи проте, що ці аборти будуть робити хто зна де, наприклад у підвалах і загрожувати вже жінці якій роблять аборт.
Відповісти
Мене теж, мабуть хотіли абортувати. Бо я сам собі дивуюся, яку фігню несу в інтернеті. Мабуть, тому і біснуюсь. Моліться за мене. Мене назвали Роман. а я себе Exaboto. знаю. що це не нормально, але нічого не можу з собою поробити. Exaboto потребує вичитки.
Відповісти
Юра прівєт :)))
Відповісти
Краще ті, хто забороняють аборти, хай собі аборт мозгів зроблять. Ідіоти, мля.
Відповісти
Останні новини
Волинські депутати не хочуть забороняти аборти
31 травень, 2013, 14:24