Для українських вчителів змінять зарплатну систему

Для українських вчителів змінять зарплатну систему
Міністерство освіти та науки до 1 квітня 2020 року розробить пропозиції до реформування системи заробітних плат вчителів.

Про це сказала міністр освіти і наук Ганна Новосад, – повідомляє Укрінформ.

Зі слів Новосад, Міністерство освіти планує оптимізувати систему різних надбавок і премій, які складають левову частку зарплати вчителя.

«Мова йде не про те, щоб щось скороти. Ми (міністерство, – ред.) платимо лише оклад з субвенції і за престижність праці, а на місцях бувають різні надбавки. Мова йде про те, щоб зробити ситуацію, коли маніпулювання надбавками і преміями буде неможливе», – сказала міністр.

Вона наголосила, що ситуація, коли надбавки складають 70% загальної суми, яку отримують вчителі на руки, є неадекватною.

«Тому ми хочемо зробити великий оклад – перенести всі надбавки і премії в великий оклад, і зробити систему такою, коли вчитель отримує 70 % всього обсягу своєї заробітної плати з окладу, а інше надбавками», – підкреслила Ганна Новосад.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Треба платити пропорціонально відданої своєї праці дітям. Той вчитель хто любить людей, дітей та за покликанням прийшов працювати в школу чи дитячий заклад, крім вчительських годин має багато факультативних занять, на яких вчитель школи, запрошує на них висококваліфікованих фахівців із вищих навчальних закладів, науково-дослідних інститутів, виробництва. Особливостями таких факультативів є спільність пізнавальних інтересів учнів, їх позитивне ставлення до вивчення матеріалу, допитливість. Такі вчителі повинні отримувати більшу зарплату. Не будемо говорити про вчителів які кожного дня тільке те і роблять, що протирають штани чи спідниці на своєму робочому місці.
Відповісти