«Вставай, Україно!» в Донецьку. ФОТО. ВІДЕО

«Вставай, Україно!» в Донецьку. ФОТО. ВІДЕО
Опозиція розпочала акцію «Вставай, Україно» в Донецьку з перекриття дороги.

Колона опозиції вишикувалася на проїжджій частині вулиці Артема в Донецьку, таким чином перекривши рух автомобілів, ‒ пише Українська правда.

Як повідомляє прес-служба «Батьківщини» марш від оперного театру до памʼятника Тарасові Шевченку очолили лідери опозиції Олег Тягнибок та Арсеній Яценюк.

Люди тримають національні та партійні прапори, плакати «Янукович зрадив Донбас!», «Луганщина проти політичних репресій!», «Конституція України – головний закон», «За Україну, за її долю, за честь і волю, за народ!», «Україні волю! Юлі Волю!», «За справедливу зарплату!», «Роботу для кожного!», «За достойну пенсію!»

Також у заході беруть участь народні депутати Андрій Кожем’якін, Микола Мартиненко, Олександра Кужель, Тетяна Слюз, Арсен Аваков, Михайло Блавацький, Андрій Іллєнко, Андрій Міщенко, Ігор Швайка, Олексій Кайда, Ігор Янків, Руслан Марцінків та інші.

Станом на 16:00 у мітингу взяли участь близько 4 тисяч учасників.

«Націоналістам зі східних областей представники ДАІ та міліція перешкоджали дістатися в Донецьк – їх знімали з потягів, перепиняли маршрутки, погорожували перевізникам. Тому націоналісти досі дістаються до місця проведення акції попутним транспортом», ‒ заявили у прес-службі «Свободи».

Раніше опозиція просила місцеву владу організувати перекриття руху, однак, у міськраді відмовили.

Перекриття руху опозиція організувала самостійно. Міліція спостерігає за подіями і не втручається в ситуацію.

Опозиціонери повідомляють, що місцеві влади перешкодили всім охочим потрапити на мітинг.

«Працівники ДАІ зупинили на трасі автобус зі 100 активістами-опозиціонерами і забороняють їм рухатися далі на мітинг», ‒ повідомила прес-служба «Батьківщини».

Також у партії заявили, що в Будьонівському районі Донецька близько півсотні правоохоронців переодягалися в спортивну форму.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: політика
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А де ТягнибХок і "боксер"?:) Злякались?:)
Відповісти
4 тис.чоловік? Тут аби 2 назбиралося.І це звозили людей зі всієї України.А з Донецька мабуть чоловік 10 було.Крута акція:)
Відповісти
Какие глубоко продуманные комментарии! Какой анализ!
Відповісти
Да, лично тебя. Особенно Клычко, аж поджилки трясуться.
Відповісти
Ну ты посмотри, несмотря на все старания нашей доблестной милиции, 3990человек(по-твоим подсчетам) таки прорвались в Донецк. я больше чем уверен. что это западенцы- бандеровцы. Это у них в крови, лесами-полями прорываться. Партизаны.Ну и вывод напрашивается только один- 300тысяч милиции для Украины мало, не справляется, надо наверное тысяч 900.(То ничего, что во всем СССР было только 100 тысяч). А то как ведь иначе защитить "донецких"(не путать с простыми людьми-донетчанами)от этих беспредельщиков со всей Украины.
Відповісти
Те,що акція пройшла мирно і спокійно великий плюс регіоналам і мінус Тягнибоку що кричав про Донецьк як бандитське місто,де страшно ходити і що люди там погані:)Пройшлися,покричали і шо?Зібрали за данними незалежних журналістів аж близько 900 чоловік(з привезеними) в мільонному місті.Повний провал,це і Кличко сьогодні сказав.
Відповісти
куме, вам,наверное, с Луцка, как и Кличку с Василькова виднее чем нам, донетчанам, сколько было, сколько привезли,как прошло? На самом деле было нас много, а главное - все мы пришли добровольно и без оплаты. Уверена даже, что ПР без админресурса(принуждения и оплаты) даже столько бы не набрала - это их и бесит.
Відповісти
Я Дончанка и беспридел нынешней власти уже достал, в Донецкой области передел власти. Я работник госпредприятия месяц назад сменился гендиректор нашего предприятия (по слухам ставленник сына Януковича. Заставили написать заявления по собственному желанию около 50 чел, через неделю 30 - сократили. Все в страхе, я тоже хотела прийти на акцию, однако нахожусь на больничном и нельзя появляться на таких мероприятия. Если бы свободовцы не настаивали на национализме, с фашисткими наклонностями, я уверена пришло б больше. Это единая сила, способная покончить с беспределами клана.
Відповісти
Останні новини
«Вставай, Україно!» в Донецьку. ФОТО. ВІДЕО
31 травень, 2013, 16:32