У Луцьку розлазиться по швах багатоповерхівка. ФОТО

У Луцьку розлазиться по швах багатоповерхівка. ФОТО
У стіні будівлі, що на вулиці Соборності у Луцьку, «росте» величезна тріщина.

Про це «Комунальному патрулю» повідомили мешканці будинку, ‒ повідомляють у виданні.

Як зʼясувалося, про проблему відомо вже давно. Перша тріщина у будинку зʼявилася ще у 1997 році. Про це свідчать паперові маячки з помітками, які встановлюють для того, щоб стежити за ситуацією.

Таких будинків у Луцьку чимало, і комунальники кажуть, що тріщини можуть залишатися статичними і незмінними протягом багатьох років.

«Можливо, будинок з такими невеликими тріщинами ще б років 20 так простояв, якби не будівництво, яке розпочалося прямо біля будинку», ‒ стверджує мешканець багатоповерхівки. ‒ За останній рік деякі тріщини стали такими, що можна у них просунути долоню».

Обгороджений пустир для забудови стояв давно. Ніхто із мешканців не знає, що за обʼєкт зводиться біля їхнього фактично аварійного будинку. На огорожі відсутній будівельний паспорт та невідомо, хто замовник будівельних робіт, хто їх виконавець, ‒ зазначає видання.

Запит щодо цього надіслали інспекції Держархбудконтролю у Волинській області та міському голові.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

Любые манипуляии с несущими стенами опасны и ведут к их ослаблению. И сколько бы вас не успокаивали так називаемые "специалисты" что распил окон и превращение их в двери и витрины очень даже безопасно – не верьте.
Стена высотой в 30 метров и весом в десятки тонн несет на себе еще и бетонные перекрытия (около 100 штук в девятиэтажном доме)и всё что на них, стены-перегородки, мебель и т. д. Теперь представьте какое давление испитывает она на уровне первого этажа (а именно здесь прорезают двери и окна для магазинов). При таком давлении некачественный кирпич может трескатся с силой сопоставимой с силой разрыва снаряда. Это игра в рулетку, учитывая не всегда высокое качество раствора и кирпича, старение материала, частую затопляемость подвалов, что ведет к проседанию грунта в подошвенной части стены и ряд других факторов.
Мне могут возразить, что в скольких домах уже попробивали и ничего. Да результат варварского отношения к жилищному фонду будет всплывать со временем. Для прямого обрушения нужно, чтобы сошлось рад трагических факторов. Но знайте, что изувеченая стена висотного дома, в нижней её наиболее уязвимой части – один из них а возможно и главный. И чем больше будет таких домов, тем выше степень риска.
Я очень надеюсь, что Бог не допустит трагедии, как на Ровенской, но советовал бы лучанам очень внимательно отнестись к этой проблеме, ведь это безопасность вас, ваших родных и вашего имущества, зачастую единственного.
Відповісти
строитель правий на 100%
Відповісти
Підтримую на 100 %
Відповісти
гівняне совкове будівництво, коли пропивалися будматеріали і цегла клалася на розчин мало не з самого піску. чомусь на Заході умудряються будувати хмарочоси, які витримують навіть землетрус. а тут наштампували сірих коробок, які валяться від подиху вітру. отакі ж праффесіонали збудували і Чорнобильську АЕС.
Відповісти
.....та і якісні будматеріали не виготовлялись.
Відповісти
У Володимирі- Волинському таких будинків декілька
Приміром, вулиці Данила Галицького, Ковельська - в нижніх поверхах магазини, офіси, банки, а від таких змін - будинки сильно тріщать, їх постягували металевими стяжками. Але чи то надовго!!! МОЖЕ БУТИ ВЕЛИКА БІДА !!
Відповісти
та ми вже зрозуміли, що ти Л.Х з досвідом
Відповісти
Останні новини
У Луцьку розлазиться по швах багатоповерхівка. ФОТО
31 травень, 2013, 17:46