У Луцьку ‒ талант-шоу. ФОТО

У Луцьку ‒ талант-шоу. ФОТО
У міському Палаці культури вихованці луцьких шкіл демонстрували свої таланти під час фестивалю "Юні таланти Луцька".

У заході взяли участь учні та викладачі музичних шкіл міста та художньої школи, випускники, представники влади – міський голова Микола Романюк, його перший заступник Святослав Кравчук, секретар міської ради Григорій Пустовіт, начальник управління культури облдержадміністрації Володимир Лисюк та голова профспілки працівників культури області Ярослав Корнилюк, - повідомили у прес-службі мерії.

Для лучан це свято набуло особливого значення, адже саме цієї пори було започатковано фестиваль дитячої творчості, свято юних талантів Луцька – обдарованих музикантів і композиторів, художників, співаків–лауреатів і -дипломантів міжнародних, всеукраїнських, регіональних дитячих творчих конкурсів.

Міський голова Микола Романюк у своєму виступі сказав, що ці діти – гордість не лише міста, а й держави, щиро подякував батькам і педагогам, які плекають ці таланти.

Він вручив подяки Івану Арестовичу, учню Луцької музичної школи №1 імені Фредеріка Шопена, Лауреату І премії 5 Всеукраїнського Відкритого конкурсу баяністів-акордеоністів «Візерунки Прикарпаття» (м. Дрогобич), лауреату ІІ премії 4 Міжнародного конкурсу (м.Луцьк), лауреату 4 обласного конкурсу (м. Луцьк), лауреату 6-го Міжнародного конкурсу «РЕКРЕТШМ МОБІЛЕ»; Катерині Савич, учениці Луцької музичної школи №2, переможцю обласних конкурсів піаністів молодших класів 2010 та 2012 років, лауреату Всеукраїнського конкурсу «Юний піаніст» (м. Камянець-Подільський); Владиславу Жовклому, учню Луцької музичної школи №3, володарю Гран-Прі УІ Всеукраїнського конкурсу виконавців на баяні та акордеоні « Perpetum mobile», І місце Всеукраїнського конкурсу виконавців на народних інструментах «Провесінь», І місце Всеукраїнського конкурсу «Бурштинові нотки»; Назару Віюку, учню Луцької художньої школи, переможцю Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості, присвяченого Шевченківським дням «Об’єднаймося ж, брати мої!» в номінації «Образотворче мистецтво».

Усім музичним школам міста Микола Романюк вручив по три тисячі гривень на придбання музичних інструментів та три тисячі гривень на придбання інвентарю дитячій художній школі

Володимир Лисюк та Ярослав Корнилюк вручили нагороди переможцям Всеукраїнського конкурсу за програмою українського фонду культури «Нові імена України» та інших міжнародних та всеукраїнських конкурсів. Лауреатами премії Фонду «Нові імена України» стали Ніка Михальчук, учениця Луцької музичної школи №1 імені Ф.Шопена, лауреат (І місце) обласного конкурсу піаністів, дипломант І Міжнародного інструментального конкурсу піаністів імені Є.Станковича, стипендіат 16-го Всеукраїнського огляду-конкурсу учасників програми Українського фонду культури «Нові імена України» та Іван Гнатів, учень Луцької музичної школи №3, лауреат та стипендіат Всеукраїнського конкурсу «Нові імена України», І місце на Всеукраїнському конкурсі виконавців на народних інструментах «Провесінь», І місце на Всеукраїнському фестивалі-конкурсі виконавців на народних інструментах «Мереживо», ІІ місце на Всеукраїнському конкурсі виконавців на цимбалах та сопілці «Волинська гуковиця».

Вони вручили подяки та почесні грамоти обласного управління культури облдержадміністрації та профспілки працівників культури області.

У святковому концерті взяли участь вихованці музичних шкіл міста №1, 2, 3.



Фото з Під прицілом

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: дозвілля
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку ‒ талант-шоу. ФОТО
01 червень, 2013, 08:00