У Ковелі ‒ скандал через «імперський» білборд

У Ковелі ‒ скандал через «імперський» білборд
Приблизно тиждень тому на перехресті вулиць Незалежності та Володимирської, якраз напроти Воскресенського собору УПЦ Московського патріархату, встановлено білборд із фото російського імператора Миколи II і його сім’ї та великим написом: «17 июля 1918 г. — день ритуального убиения святой царской семьи» (на фото).

Першими відреагували на «рекламу» місцеві націоналісти, - пише Волинь-нова.

Депутат Ковельської міської ради та заступник голови міської організації ВО «Свобода» Ігор Ткачук звернувся з офіційним листом до Ковельського міжрайонного відділу управління СБУ у Волинській області з вимогою «негайно припинити очевидне порушення законів України та вжити невідкладних заходів стосовно гарантій національної безпеки».

«Встановлений на перехресті біля православного собору рекламний плакат містить елементи ксенофобії, антисемітизму, розпалювання релігійної ворожнечі. Крім того, текст звернення містить публічну агітацію, спрямовану на відродження та встановлення Російської монархії, тобто імперії. Це є посяганням на суверенітет та незалежність України, зухвалим замахом на зміну існуючого конституційного ладу в нашій державі», — вважає Ігор Ткачук.

Чи буде встановлений замовник сумнівної реклами — покаже час і результати діяльності нащадків колишніх «чекістів». Відомо, що «до світла дорогу», яку в «темній» Україні «без царя не пройти», рекламує столична компанія «Gallery+», яка створена за рахунок злиття і поглинання ряду вітчизняних рекламних операторів та є другою в країні за кількістю площин зовнішньої реклами. Ця фірма є підрозділом однойменної компанії — однієї з найстаріших і найпотужніших у рекламній сфері російського бізнесу.

Показовим є те, що перше представництво та перші рекламні конструкції «Gallery+» були встановлені два десятиліття тому саме в місті Єкатеринбурзі, де у підвалі «дому особливого призначення», реквізованого у відставного військового інженера Миколи Іпатьєва, чекісти розстріляли сім’ю останнього російського самодержця. У 2000 році на Архієрейському Соборі Московського патріархату вся царська сім’я була зарахована до лику святих «новомучеників і сповідників Руських, явлених і неявлених».

На жаль, реклама з аналогічним текстом та фото самовідреченого імператора рясніє вздовж українських доріг у багатьох областях вже кілька років.

«Зважаючи на існуючі дозвільні процедури, за встановлення російського шовіністичного рекламного носія повинні відповідати посадові особи сектору благоустрою, реклами та малих архітектурних форм відділу містобудування та архітектури виконавчого комітету Ковельської міської ради, які контролюють дотримання порядку розміщення зовнішньої реклами», — переконаний обранець громади Ігор Ткачук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Ковель
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 22
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Храни Господи Великого царя Руського на малоросійських його хлопів!
Відповісти
Ти при своєму розумі чи при розумі промитим маскальською церквою???
Народ, я теж віруюча людина, але не московсього патріархату і взагалі його не визнаю,хай собі світ визнає, мені всеодно, я ходжу, виключно, у київський патріархат! Там таким ідіотизмом голову не забивають, там і в штанах можна прийти,і без хусточки. Я не кажу, що це норма, але там тебе ніхто за це не осудить!А в москальській церкві "заклюють" такі "чесні" та "праведні"!
Одумайтесь, ось Вам приклад того як намішали там "праведне та грішне"!
Відповісти
Кури далі,швидше здохниш разом із своїм царем
Відповісти
А я ходжу і у московский патріархат і в київський, обмеження для дурнів - зациклених і лінивих до роздумів людей!
Щодо даного плакату - це явна провокація. проте запізно період весняного загострення пройшов і більшість людей зі здоровим глуздом на подібне і уваги не зверне. А свобода замість того аби просто, упевнено і тихо прибрати звідти плакат робить йому максимальну рекламу і визг розводить. Не упевнений але на інтуїтивному рівні припускаю, що поява цього плакату вигідна у першу чергу свободі. але я можу помилятися. Зміст борду дурня повна! Пишайтесь собою та своїми дітьми! Бо наші діти розумніші від нас і щиріші.
Слава Україні!
Відповісти
Фашистсько сволотівські недоумки замісь імператора поставлять борд Гітлеру
Відповісти
Поставлять борд УКРАЇНСЬКІЙ РОДИНІ,але ти його не побачиш,і музику не почуєш.Тебе замотають у триколорне рядно з двоголовим півнем і спустять з баржі у Волгу.
Відповісти
А тебе рагулю разом із твоїм американським сосуном ТягниБИКОМ замотають у рядно полосате із зірочками прикріплять за я.....ця до ракети Томогавк і запустять в Корею))
Відповісти
Ритуальное убиение? Да вы там что с ума по сходили?
Историю учить надо. В расстреле царской семьи не было ничего ритуального, чистая политика и не дальновидность режима, это уже домыслы и перекручивание щизофанатослеповеров сделало из этого религиозную трагедию. Бред!
Відповісти
Про ритуальне вбивство сім'ї Миколи Романова офіційно заявляють монархічні чорносотенні організації, які звинувачують у ритуальності виконавців атентату - представників єврейського етносу. На їх переконання саме іудеї вбивством Господнього Помазанника десакралізували божественну природу православної імперії, звівши владу в країні до рівня диктатури нагану і юрби. Так що зовсім не простий цей, "імперський", борд. І "російський слід" є гарним прикриттям. З таким же успіхом можна було б назвати російською компанію McDonald's, яка є лідером фаст-фуду в цій країні. Справжніми власниками-акціонерами рекламної компанії Gallery є Європейський банк реконструкції та розвитку та британської юрисдикції інвестиційний фонд Baring Vostok Private Equity Fund III. То що, фінансові інституції Євросоюзу причетні до пропаганди в Україні антисемітизму з його краєугольним каменем - «ритуальними» вбивствами православних? І свободівці, виявляється, не всі антисеміти.Принаймні ковельські.)
Відповісти
Дякую, що нагадали, треба буде відсвяткувати...
Відповісти
Мені щось іноді здається, що в Україні всі шизанулися зі своїм псевдопатріотизмом: здається, що крім ходи в вишиванках і сала немає більше чим пишатися.
Відповісти
Хреститися у такому випадку потрібно та вірити у те, як Ви всі, у промаскальських церквах кажете:"там більше Божої благодаті ніж у церкві київського патріархату"))),більшої єрісті в світі, мабуть, ще ніхто не чув!!!
При чому це не кажуть 70-ти, 80-ти, 10-ти чи 15-ти років люди, а люди в норм., адекватному віці: 25-30років!!! При тому всьому, ще й вчать в житті когось)))
Ідіотизм!
Тікати з цієї країни треба дальше,ніж бачити!
І до чого тут псевдопатріотизм??? До чого тут вишиванка??? =) Отак Вас там навчили,що наче зомбі...
Відповісти
даааааааааа ?!!!!!!
Відповісти
Круто! У Ковелі сьогодні видать праздних Великий! Вітаємо вас ковельчани! Царствуйте і надалі!
Відповісти
У нас на Волині один Цар Ковельський. І він не Микола.
Відповісти
І в цьому винна царська родина)))
Відповісти
Та до дупи мені ті москалики з своїм царем разом. А от Яшу Юровського разом з його бандою вернути на який місяць не завадилоб. Нехайби трішки у Межигір"ї "попрацював". Тамже непочатий край роботи. А у винагороду нехайби собі золоту парашу забирав. Розпиляти її на кусочки то усій бандіб вистачилоб (як винагорода від народу України).
Відповісти
Для того щоб завалити бика, тореадору потрібна червона ганчірка і декілька шпаг.
Для того щоб в Україні керували ті хто зараз при владі, достатньо періодично маніпулювати крайнє правими і лівими політично-стурбованими діячами, методом усіляких дрібних провокацій.
Спочатку в перші роки незалежності суспільству було презентовано половинчасту концепцію свободи — свободи від чогось, від якогось ярма. І що? Звільнилася наша людина від ярма, і що далі? А далі свободою почали вважати безвідповідальність, поки нове ярмо не стане єдиним завоюванням. За двадцять один рік у свідомості простого українця, внаслідок стрімкого послаблення його особистості, ним же самим був повністю знищений головний інстинкт свободи — відповідальність за майбутнє.
А ви як завжди з минулим воюєте...
Відповісти
А пернути у приміщенні во свобода - це теракт?!
Відповісти
Напоминание всем православным как у Господа просить покаяния и прощения и дарования помазанника.И священникам для вразумления молиться не жидовской власти и воинству ея,а просить Господа милости вернуть царя православного.Убрал Господь монгольское иго,убрал польское иго,и нынешнее жидовское иго испровержет,когда в разум Христов прийдем.А то,что нехристь сейчас визжать будет,так их же жжет...Эта так званая власть самозванцев и мятежников и попущенная Богом за грех предательства перед царем скоро уже 100 лет будет(3-4 поколение терпит)
“Не прикасайтесь к Помазанным Моим” (Пс. 104,15
“Мною цари царствуют и повелители узаконяют правду (Притч. 8,15)”
“Сердце Царя – в руке Господа...Притч. 21,1).
"Даже и в мыслях твоих не злословь царя"(Еккл.10,20)
"Кто подняв руку на помазанника Господня,останется ненаказанным?(1Царств.26,9)
"Бойся,сын мой,Господа и царя,с мятежниками не сообщайся"(Притч.24,21
Відповісти
Людина за подобою ... тому те що робить і він би робив.
Боюсь люди сприймають релігію як ідолопоклонство, начепити хрестик, поцілувати ікону, потримати бібілію ... АУ ! вірити це відчувати і сприймати а не бути переконаним ще й мати матеріальні докази. Навіть цитати подаються як якийсь юридичний документ. Ви там що придуріли зовсім! Розумію зараз модно бути віруючим та прихожаном до якоїсь церкви та брати участь у ритуалах та таїнствах. Але віра це інше це ваше індивідуальне ні з ким не подібне і не унормоване нічим!
Відповісти
все нормально там в вас?то не кадило так впливає.то друге таїнство..
Відповісти
Останні новини
У Ковелі ‒ скандал через «імперський» білборд
01 червень, 2013, 10:04
Ураган в Одесі. ФОТО. ВІДЕО
01 червень, 2013, 10:03