Депутати Волиньради не погодилися з проектом ухвали Сейму Польщі щодо Волинської трагедії

Депутати Волиньради не погодилися з проектом ухвали Сейму Польщі щодо Волинської трагедії
Депутати Волиньради висловили незгоду з проектом рішення Сейму Польщі щодо Волинської трагедії.

Йдеться про проект ухвали польського парламенту «в справі геноциду, здійсненого ОУН-УПА відносно польського населення Східних Кресів у 1939 – 1947 років», - повідомили у прес-службі ВО «Свобода».

Депутати підтримали звернення Львіської обласної ради, заяву Івано-Франківської обласної ради та заяву Луцької міської ради щодо намірів Сейму ухвалити «антиукраїнську шовіністичну резолюцію».

Депутат Волинської облради від ВО «Свобода» Святослав Боруцький, виступаючи під час сесії, закликав обранців громади підтримати проект рішення з цього питання.

«У 40–50-ті роки ХХ століття українці не воювали під Варшавою чи Москвою. Вони воювали на своїй, Богом даній землі, проти окупантів з різних сторін. Адже і поляки, і німці, і росіяни ставили тоді єдину мету – встановити контроль над українськими територіями і не дозволити українцям здобути незалежність. Сьогодні ж нам намагаються вкотре нав’язати думку про те, що ми комусь в чомусь винні. Але в чому винні українці, які проливали кров за свою незалежність?

Прикметно, що ситуація навколо українсько-польської війни 1943 року чомусь нагнітається саме в річницю цих подій. Так було у 2003 році. І сьогодні польська сторона знову намагається повторити нагнітання антиукраїнської істерії, зробити нас винними та засудити. Історію потрібно залишити історикам. Але сьогодні сусідня держава безпідставно вважає, що має право втручатися у наше внутрышнє життя, повчати, кого нам потрібно шанувати. Тому закликаю усіх, незалежно від партійності, підтримати проект рішення та засудити шовіністичні наміри поляків», - висловився Боруцький.

Депутати Волинської облради підтримали запропонований проект рішення, який буде спрямований до Президента, Верховної Ради, Міністерство закордонних справ України, Посольство Республіки Польща в Україні та Генерального консульства Польщі у Луцьку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А якого ху.......я Волинь рада (засранці) мають впливати на проект ухвалення сейму , до автора "ТИ ЧИМ ЗАКИНУВСЯ...оЛЕНЬ"????
Відповісти
Читати треба не між рядками,а починати уважно читати з заголовка статті і всю статтю вцілому.Волиньрада своїми виступами не погодилась з проектом ухвали Сеймом і більше нічого.Всі молодці.Якщо ми і дальше будемо попускати то полякам,то москалям,то в майбутньому ми станемо малоросами або всходніми кресами.А історія нам розказує зовсім інше.Хто заснував міста Хелм і Кракрв і чия-то етнічна територія?В нашому Славні співається:".Станем браття в бій кривавий від СЯНУ до ДОНУ",ото є наші етнічні землі.Хто запрошував поляків в 1921році заселяти ці території?Не вспіли підписати Ризький мирний договір,як Ленін-Бланк по свєму розділив Украіну і поляки кинулись відроджувати Річ Посполиту.Але на все воля Божа.Запам"ятайте,що війна теж кара Господня.Хто що заслужив перед Богом,те й має.
Відповісти
Ніхто не каже про збройну боротьбу. Мова йде про різню цивільного населення. Відчуй різницю.
Відповісти
Дайте списки тих хто голосував за цей проект, а краще тих хто був і неголосував, щоб народ знав своїх "героїв".
Відповісти
Віктору Фе. Ну звісно що регіоналівська купка депутаів засранці, хтоб з тим сперечався, а от ті хто проголосував за цю постанову таки молодці. Бо нема жодної різниці яка свиня і з якого боку намагається нам навязувати своє бачення нашої історії. І чому така дебільна назва - "Волинська різня", на Холмщині пшеки витворяли такі "дива", що і мертвий здригнеться. Чув про це не з газеток радянських (брехливих), а від тих хто це пережив на власній шкурі.
Відповісти
Semen nie pierdol durnot tylko poczytaj historie !!
Відповісти
Останні новини
Депутати Волиньради не погодилися з проектом ухвали Сейму Польщі щодо Волинської трагедії
01 червень, 2013, 13:40