Міліція Волині влаштувала дітям розважальне шоу. ФОТО

Міліція Волині влаштувала дітям розважальне шоу. ФОТО
Волинські міліціонери влаштували імпровізований день відкритих дверей для дітей.

Запросивши дітей у Волинське училище професійної підготовки працівників міліції, що в Ківерцівському районі, і підготувавши екскурсію територією навчального закладу, видовищне шоу у виконанні бійців спецпідрозділів, виставку зброї та службових автомобілів тощо, міліціонери подарували учням (а прибуло на гостину близько 500 осіб) справжнісіньке свято, - повідомили у прес-службі волинської міліції.

Захист прав дітей, профілактика вживання алкоголю та тютюнопаління, попередження злочинності серед неповнолітніх, правове виховання молоді і, звісно, забезпечення цікавого та змістовного дозвілля – таку мету ставили перед собою організатори дійства.

У вітальному слові начальник УМВС України у Волинській області полковник міліції Олександр Терещук, котрий і був ініціатором заходу, зауважив, що таким чином кожна дитина зможе зрозуміти особливості "непростої професії міліціонера".

"Щодня міліціонери ризикують своїм життям і здоров’ям. Сьогодні ви зможете побачити те, чим вони живуть. Сподіваюся, що після цього дехто з вас вирішить у майбутньому присвятити життя служінню народу", - додав він.

Діти із захватом спостерігали за всім, що відбувалося навколо: нікого не залишили байдужими показові виступи з елементами рукопашного бою у виконанні бійців «Сокола» і «Беркута», інсценізована затримка злочинців на автомобілі, знешкодження вибухонебезпечного предмету.

Школярі не лише побачили, які автомобілі є в автопарку міліціонерів, а й могли спробувати себе в ролі правоохоронця, вмостившись за кермо автозаку чи патрульного авто ДАІ та вигукуючи в рацію різноманітні команди.

Чимало емоцій викликав виступ гостей – вихованців школи «Козацького гарту» під керівництвом Олександра Середюка. Юні козачата, котрих запросив на свято депутат Волинської обласної ради, отаман і генерал «Козацтва Запорозького», директор Фонду ветеранів МВС у Волинській області Петро Олешко, наслідуючи свого отамана, презентували справжній бойовий гопак та екстремальні види козацького бойового мистецтва.

"Коли виникла ідея провести школярам свято, ми з Олександром Терещуком порадилися і вирішили: зробимо. Так ми максимально наближуємо дітей до реалій суворих буднів правоохоронців і тим самим популяризуємо роботу міліціонерів, забезпечуємо правове та історичне виховання підлітків", - зауважив Олешко.

З неабиякою цікавістю, особливо хлопці, тримали автомати, снайперські гвинтівки, оглядали технічні засоби охорони різних об’єктів, роздивлялися обладнання експертів-криміналістів, стріляли з пейнтбольних рушниць тощо.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: міліція
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
краще б злодіїв,підпалювачів,наркоманів ловили.... валютчики біля пано відкрито закон порушують...займаються втиранням очок
Відповісти
Останні новини
Міліція Волині влаштувала дітям розважальне шоу. ФОТО
01 червень, 2013, 14:38