ФК «Волинь» познущався з болгар

ФК «Волинь» познущався з болгар
Під час тренувального збору в турецькому Белеку луцька «Волинь» 1 лютого переграла болгарський клуб «Лудогорець» із рахунком 6:2.

Про це інформує прес-служба ФК «Волинь».

«Волинь» (Луцьк) – «Лудогорець» (Разград) - 6:2 (1:0)

«Волинь»: Шеліхов, Брдаровськи (Сімінін, 46), Шандрук (Масло, 46), Стевич (Ізворану, 46), Кравченко (Леандро, 46), Скоба (Шарпар, 46), Гобер (Лопес, 46), Бабир (Герасимюк, 46), Пічкур (Пилипчук, 46), Скепський (Пищур, 46), Шумахер (Савіч, 46).

«Лудогорац»: Радек, Хронець, Мантила, Дімітров, Вітінья, Костадінов, Кашчелан, Стоянов, Іванов, Кішада, Кабаселе (Сантос, 46).

Голи: Шумахер (28), Ізворану (47), Ів.Стоянов (53, з пенальті), Савіч (57, 68, 73, 81), Кішада (75).

Клуб із невеликого болгарського містечка Разград є поточним лідером свого чемпіонату і проводив протягом дня другу гру. У першій суперник лучан розійшовся миром з польським «Рухом» (Хожув) - 3:3. А ось із волинянами «здали нерви».

Як і в попередніх спарингах, головний тренер Анатолій Дем’яненко задіяв у двох таймах два різні склади «Волині». Виключення склав лише молодий голкіпер Денис Шеліхов, який відіграв усі дев’яносто хвилин гри і отримав схвальні відгуки тренерського штабу лучан.

Сам поєдинок розпочався з натиску «Волині», гравці якої досить швидко захопили ігрову та територіальну ініціативу, змусивши суперника більшу частину тайму діяти від оборони. Перша небезпека в матчі виникла в середині другої десятихвилинки, Шумахер з Бабирем розіграли швидку двоходівку, яка закінчилася пострілом останнього, але суперника від пропущеного голу врятував воротар.

У відповідь гравці «Лудогорця» провели швидку контратаку і вивели свого нападника на віч-на-віч з Шеліховим. На щастя, Денис вчасно вийшов на перехоплення за межі штрафного і вибив м’яч у поле.

Проте тиск лучан на ворота болгарської команди наростав і на 28-й хвилині рахунок було відкрито. Шумахер узяв ініціативу на себе, обіграв двох захисників та несподівано завдав потужного удару метрів з двадцяти двох – шкіряна куля влетіла точно у нижній кут воріт «Лудогорця». 1:0!

Після цього суперник остаточно змушений був сконцентруватися на обороні, а лучани наприкінці тайму провели ще кілька непоганих атак. До прикладу, був шанс у Кравченка, який потужно пробив штрафний метрів з тридцяти, але м’яч рикошетом від стінки полетів прямо у кіпера. А на останній хвилині тайму ще одна позиційна атака «Волині» завершилася ударом Скоби з 16-ти метрів з яким голкіпер «Лудогорця» хоча з труднощами, проте впорався.

Після відпочинку на поле вийшов «бойовий» склад «Волині». В свою чергу болгари провели лише одну заміну, що в результаті вилилося у справжній голепад. Щойно розпочався тайм, як після подачі кутового Савіч скинув м'яч під удар вільному Ізворану і останній з двох метрів переправив його у сітку воріт – 2:0.

Минула ще хвилина і зобов’язаний був забивати Лопес, який вийшов сам на сам з голкіпером та перекидав м'яч через останнього, але у рамку не влучив. Втім суперники намагалися протидіяти потужному натиску «Волині» і після контратаки отримали право на одинадцятиметровий. На 53-й хвилині Масло з порушенням правил зупинив прохід бразильця Кішади на лінії штрафного майданчика, а суддя матчу вирішив по всій строгості покарати лучан. Вирок арбітра реалізував Стоянов – 2:1.

У наступні півгодини гри «Лудогорець» було просто таки знищено. Вже на 57-й хвилині лучанам вдалося забити втретє. Пилипчук подав кутовий, першим на м'ячі виявився Ізворану, який завдав удару, а Савіч підкорегував політ шкіряного і той влетів у сітку – гол! 3:1.

На 68-й хвилині після передачі з глибини Пищур головою скинув м’яч далі на хід Савічу, Душан вийшов сам на сам з воротарем і елегантно перекинув м’яч через нього прямо у сітку – 4:1.

Ще за п’ять хвилин Шарпар «фірмовим» пасом врозріз між захисників вивів того ж Савіча на ударну позицію і нападник забив п'ятий гол «Волині».

Проте, досить швидко «Лудогорець» зумів відіграти скоротити відставання - після потужного удару Кішади з двадцяти метрів м'яч, без шансів для воротаря, затріпотів у сітці – 5:2. Та й цей рахунок тримався недовго.

Остаточну крапку у грі поставив той же Савіч. При цьому ледве не один в один повторилася ситуація з четвертим голом – Пищур скинув м'яч на хід Душану, а той у черговому виході сам на сам знову переграв голкіпера – 6:2!!!

Завершальні хвилини матчу пройшли вже без суттєвих загострень і у підсумку «Волинь» здобула першу перемогу з великим рахунком у цьому році та відверто порадувала своїх прихильників.

Наступний матч лучани проведуть 4 лютого проти чемпіона Австрії – клубу «Штурм» (Грац).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
ФК «Волинь» познущався з болгар
02 лютий, 2012, 09:43