Хто на Волині заробляє найбільше

Хто на Волині заробляє найбільше
Середня зарплата працівників підприємств, установ та організацій Волиснької області у листопаді 2019 року становила 8821 гривень.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Волинській області.

Варто зазначити, що в Україні цей показник становить – 10 679 гривень. Розмір зарплат волинян в 2,1 раза вище мінімального її рівня, передбаченого законодавством (4173 гривень) та на 16,6% більше, ніж у листопаді 2018 року.

За рівнем зарплати Волинь випередила Житомирську, Кіровоградську, Сумську, Тернопільську, Херсонську, Хмельницьку, Чернівецьку та Чернігівську області.

Найбільш оплачуваною була робота працівників, зайнятих у виробництві меблів, автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів, машин і устатковання, не віднесених до інших угруповань, у сфері фінансової та страхової діяльності, де заробітна плата перевищила середньообласний показник в 1,9–1,6 раза.

Загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати впродовж листопада зменшилась на 30,3% і на 1 грудня 2019р. становила 37,3 млн.грн, що дорівнює 2,6% фонду оплати праці, нарахованого за листопад. Вчасно не отримали заробітну плату 3,5 тис. волинян, зайнятих в економічно активних підприємствах області, кожному з них не виплачено в середньому

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А мінімальна зарплата в сусідній з нами Польщі становить 2600 злотих або 16600 грн. А продукти харчування у Польщі на поряджок в ціні нижче ніж на Волині. Вже не говорю щодо Германії, Голандії з Норвегією.
Відповісти