Яку картину краще повісити в спальні над ліжком?*

Яку картину краще повісити в спальні над ліжком?*
Чим приємніше обстановка спальної кімнати - тим міцніше сон! Якщо ви вирішили приділити декоруванню стін належну увагу, то опинилися на вірному шляху. Картини для інтер'єру спальні варто вибирати з особливим трепетом, адже він них багато в чому залежить ваше психоемоційний стан. Ви будете щодня засинати і прокидатися, дивлячись на один і той ж твір. Важливо не помилитися з вибором, щоб забезпечити собі гарниий відпочинок.

Порадада № 1

Найпопулярніше місце для картини - над ліжком в спальні. Полотно вішають рівно над узголів'ям, доповнюючи композицію симетричними елементами декору (наприклад, світильниками на тумбах). Також полотно можна розмістити на протилежній стіні, якщо її не займає телевізор. Простір над комодом або робочим столом - теж прекрасні місця для картини. Якщо ж в кімнаті є абсолютно порожня стіна, що не прив'язується до предметів меблів - заповніть порожнечу великим полотном, модульної картиною або цілої добіркою.

Порадада №2

Модульна картина - це тренд останніх років. Дизайнери інтер'єру обожнюють сегментовані твори за почуття легкості і динамічності, які вони привносять в обстановку. Кількість модулів залежить від вільного простору на стіні. Як правило, над узголів'ям ліжка вішають 2-3 полотна. Якщо вам потрібні приклади та ідеї, добірку модульних картин в спальню можна знайти тут: https://print4you.com.ua/catalog/kollektsii/kartiny-dlya-spalni/

Порадада №3

Якщо відволіктися від правил дизайну інтер'єру, можна знайти кілька «народних» рекомендацій. Наприклад, не варто вішати над ліжком зображення людей, яких немає в живих (особливо це стосується фотографій померлих близьких). Зображення самотньої фігури пророкують самотність, тоді як романтичні сюжети з парою притягують другу половинку. З цією ж метою вибирають твори із зображенням парних предметів.

Порадада №4

За допомогою декору можна візуалізувати свою мрію. Перш ніж вибрати картину в спальню, подумайте, до чого ви прагнете і чим надихалися. Наприклад, в спальні молодят часто вішають твори із зображенням дітей. Можете повісити фото дорогої машини, райського острова або якого-небудь міста. Такі картини не тільки радують око, але і підсвідомо налаштовують на досягнення мети.

Порадада №5

Природні пейзажі, натюрморти, абстракції - такі картини підходять для спальні найбільше. Обов'язково розгляньте варіанти творів з тваринами або рослинами - вони викликають приємні емоції і позитивно впливають на мислення. Що вже говорити про морському пейзажі - це ідеальне рішення для спальні! Не дарма твори Айвазовського користуються величезним успіхом. Тільки радимо зупинитися на зображенні спокійного моря, а не бурхливих хвиль.

Порадада №6

Відмовтеся від зображень з негативним змістом. Сцени битв, катастроф, насильства - все це буде недоречно в спальній кімнаті. Люди з негативними емоціями на обличчі - теж не найкращий вибір. Сюди ж віднесемо сцени полювання та релігійні сюжети з негативним контекстом.

Порадада №7

Щоб візуально витягнути приміщення, використовуйте довгі панорамні картини. Щоб розширити простір, підберіть фото або репродукцію з характерним зображенням глибини (наприклад, вода або йде вдалину дорога). Можна повісити довге вертикальне полотно і тим самим візуально збільшити висоту стелі.

Порадада №7

Правильно вибирайте стиль живопису. У класичному інтер'єрі абстракції або полотна а-ля кубізм виглядають безглуздо. В цей же час сучасний інтер'єр дає більшу свободу вибору. Для мінімалістичного дизайну краще вибирати прості і монохромні твори. До речі, багато стилів інтер'єру мають однойменні аналоги в живописі: поп-арт, авангард, бароко, конструктивізм і т.д. Під такою дизайн набагато простіше вибрати декор!

Порадада №8

Колірна гамма не повинна бути занадто яскравою. Віддавайте перевагу пастельним відтінкам, якщо це опускає стиль оформлення. Кричущі і їдкі кольори точно не налаштують вас на спокійний відпочинок. Психологи дуже рекомендують відтінки синього - вони розслаблюють і знімають напругу. Крім того, сьогодні все частіше використовуються відтінки сірого з додаванням акцентних елементів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.