У Луцьк приїдуть голландський політолог і український дисидент

У Луцьк приїдуть голландський політолог і український дисидент
Лучани зможуть зустрітися з голландським правозахисником, публіцистом Робертом ван Вореном та дисидентом Семеном Глузманом.

6 червня в актовому залі Луцького базового медичного коледжу відбудеться презентація книги голландця «О диссидентах и безумии: от Советского союза Леонида Брежнева к Советскому союзу Владимира Путина».

Як повідомляють організатори, ван Ворен ще у 1980-ті роки нелегально привозив до Москви гуманітарну допомогу родинам ув’язнених дисидентів.

На початку 1990-х років він допомагав реформувати українську психіатрію і виступав «послом доброї волі України» на Заході.

Роберт ван Ворен у своїй книжці «О диссидентах и безумии: от Советского союза Леонида Брежнева к Советскому союзу Владимира Путина» більшу частину власних спогадів присвятив діяльності Семена Глузмана.

Під час зустрічі продаватимуть книги Роберта ван Ворена «О диссидентах и безумии: от Советского союза Леонида Брежнева к Советскому союзу Владимира Путина» і Семена Глузмана «Рисунки по памяти, или воспоминания отсидента», де автори нагадують українцям про часи радянського тоталітарного переслідування за політичні погляди, про зловживання психіатрією для боротьби з інакодумцями.

До речі, Глузман приїде до Луцька не вперше. 26 березня у нього відбулися зустрічі Глузмана в Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки та Волинському інституті економіки та менеджменту.

Після цього візиту до Луцька Глузман заявив, що ту "побачив майбутнє своєї країни".

Організатори зустрічі з Робертом ван Вореном і Семеном Глузманом – незалежна громадсько-політична газета «Волинь-нова» та ВОГО «Фонд місцевого розвитку» (проект «Діалог з успішними громадськими діячами»).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
сучасним студентам-медикам це буде цікаво? вони ж навіть не знають, що таке "Советский Союз"!
Відповісти
Глузман розкаже,як боротись десь, за щось...
Відповісти
Останні новини
У Луцьк приїдуть голландський політолог і український дисидент
03 червень, 2013, 08:07
Потоп у Чехії. ФОТО. ВІДЕО
03 червень, 2013, 07:00