Як на волинському пункті пропуску працює сканер вантажівок. ФОТО

Як на волинському пункті пропуску працює сканер вантажівок. ФОТО
13 січня на пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ» запрацював сканер для вантажних транспортних засобів та контейнерів.

Сканування відбувається без фізичного огляду посадовими особами митниці, а тому час на перевірку вантажу скорочується, інформує Волинська митниця Держмитслужби.

Для сканування автомобіль має заїхати у спеціально обладнане приміщення, де і відбувається сканування вантажівки у декількох проекціях. Дані зі сканувальної системи на пункті пропуску передаються до центрального апарату Держмитслужби в електронному вигляді. Запуск сканерів значно зменшує ризик впливу на результати митного огляду осіб.

Для пунктів пропуску визначать категорії товарів, що переміщатимуть для обов’язкового сканування. Орієнтовний час на проведення однієї перевірки-сканування складатиме 15 хвилин.

“Скануюча система значно краще пришвидшить та покращить роботу митниці на пункті пропуску. Співробітникам не потрібно буде переглядати вантажівку забиту товаром — вони зможуть все побачити на екрані. Робота сканерів підвищить ефективність боротьби з порушеннями митних правил та сприятиме збільшенню надходжень до Державного бюджету” — розказав очільник митниці Максим Нефьодов.

Довідково
Стаціонарні сканери – це спеціальне обладнання, призначене для виявлення товарів, що переміщуються прихованими серед інших товарів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А на чому ж митники будуть зараз зарболяти? Чи буде зараз достатньо хабарів щоб прокормити іх сім'ї?
Відповісти